avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa aflu daca o sanctiune disciplinara esta perfect valabila in cazul in care a fost aplicata inainte de a primi decizia prin posta? Intreb acest lucru pentru ca am refuzat sa semnez decizia de sanctionare si totusi salariul mi-a fost diminuat.
Cel mai recent răspuns: Lipi , utilizator 17:28, 2 Septembrie 2008
Faceti o cerere adresata Tribunalului locului unde isi are sediul angajatorul dvs., in care va plangeti despre faptul ca ati fost sanctionat disciplinar ilegal.
Multumesc mult!
cristian niculae a scris:

Multumesc,

Cum ar trebui sa procedez in acest moment?



Depuneti o actiune in instanta prin care solicitati anularea deciziei de sanctionare. Cererea se depune la Tribunalul judetean in a carei raza teritoriala domiciliati , in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de sanctionare.

Aveti grija ca, competenta teritoriala apartine Tribunalului în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul - art.284 alin.2 C.mun.
Multumesc inca odata. Ar trebui sa astept decizia prin posta sau sa o semnez? Intentionez sa solicit anularea ei si ma tem ca s-ar putea "fabrica" o convocare la cercetare pentru ca nu stiu ce forma ar trebui sa aiba aceasta.
Daca decizia v-a fost trimisa prin posta, termenul curge de la datei postei.
Daca vi se inmaneaza personal aceasta decizie, atunci termenul curge de la data luarii la cunostinta (data cand semnati ca ati primit un exemplar al deciziei).

Alte discuții în legătură

Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)