avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament cumparat - fostul proprietar are intentii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament cumparat - fostul proprietar are intentii de distrugere pana la eliberare

Buna seara,
De cateva zile sunt proprietarul unui apartament in capitala, (mentionez ca la cererea insistenta a fostului propritar am semnat un contract la notar ca sa il mai las 3 luni in apartament) astazi m-am dus cu fostul proprietar sa-i transfer banii in cont, dupa ce i-am transferat a inceput sa urle la mine ca din cauza mea nu mi-a dat banca banii mai repede ca am plecat in concediu anumea sa-i fac lui rau si mai multe rautati cu promisiunea ca o sa-mi faca si el mie neplaceri. Acum ma gandesc daca el nu o sa plateasca administratia si celelalte abonamente pe care le mai are si cine stie ce stricaciuni poate sa-mi mai faca prin apartament pana pleaca! Eu ce pot sa-i fac din punct de vedere legal ca sa il fac sa plateasca daca se adeveresc cele descrise mai sus.
MULTUMESC,

Astept sugestii, pareri, orice imi este de folos,
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ionutdorin_popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:54, 14 Martie 2012
In situatia in care ati inteles sa va asumati responsabilitatea prin contract notarial a permite ex proprietarului sa mai locuiasca in apartament fara a impune conditii concrete referitor la pastrarea in bune conditii a spatiului si instalatiilor aferente ,mai ales daca constati o racire a relatiilor,exista posibilitatea sa va treziti la finalul termenului acordat si cu surprize neplacute
Eventualele restante la furnizorii de servicii fiind incheiate pe contracte ce contin datele de identificare ale ex proprietarului ,pentru recuperare vor fi emise documente in sarcina acestuia
Atentie sporita insa la plata obligatiilor de intretinere la imobil
Da, el poate sa va faca neplaceri in sensul ca va poate lasa cu datorii la intretinere si energie electrica.
De restul abonamentelor nu discutam pentru ca ele sunt pe numele lui si pe dv. nu va va interesa acest aspect chiar daca instiintarile vor veni la viitoarea dv. adresa si fosta lui adresa.

Ce va intereseaza, este energia electrica. Aici este posibil sa va faca ceva paguba in sensul de a consuma cat mai mult si a nu mai plati deloc. Furnizorul de electricitate, desi contractul este pe numele vechiului proprietar, nu va alerga prin toata tara dupa el, ci va va pune pe dv. sa platiti ceea ce el nu a platit, altfel va poate taia curentul. Deci mergeti si luati indexul contorului de la apartamentul respectiv, notativi-l si urmariti luna de luna, saptamana de saptamana, daca va e la indemana, consumul pe care il face. Macar sa stiti la ce va puteti astepta.

De asemenea va intereseaza plata intretinerii. Luati contactul cu administratorul, cu presedintele asociatiei, explicati-le situatia cu prelungirea sederii in apartament a vechiului proprietar si a amenintarilor lui de la banca si rugati-i sa va sprijine in a nu ii da fondul de rulment pana cand nu-si achita cu el ce suma din intretinere se poate acoperi cu acel fond.
E posibil sa faca si un consum foarte mare de apa pe care sa-l lase in urma sa-l platiti dv.

E posibil sa va faca greutati si la plecarea din apartament. Aici e mai usor de rezolvat ca puteti apela la politie.

Intr-adevar, trebuie sa fiti cu ochii-n patru in aceasta perioada... Macar sa stiti la ce va puteti astepta in sensul de a va lasa cu datorii pe care sa le platiti tot dv. Nici furnizorul de electricitate, nici administratia blocului nu vor alerga dupa el prin tara sau pe unde s-o duce, ca sa recupereze datoriile, pentru ca nu au mijloacele de a o face si ambii isi vor cere banii de la dv.

Probabil ca ceva-ceva a fost real in toata tarasenia intre dv. si vechiul proprietar si acum trageti ponoasele, dar e bine sa monitorizati intreaga situatie, macar sa nu aveti surprize....!

Ca sa va raspund la intrebarea dv.: calea legala de a-l face sa plateasca ceea ce consuma dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare la apartamentul de-acum al dv., aceea este numai justitia, dar pentru asta va trebui sa aflati adresa lui unde se va muta cand va pleca de la dv., dar....slaba speranta si de lunga durata.

:offtopic:Ideea e ca ceea ce trebuia sa faceti n-ati facut si anume aceea ca pentru cele 3 luni de sedere - cerere expresa la notar - trebuia sa-i cereti in contrapartida si tot expres o garantie in bani, ii scadeati din plata apartamentului, acolo in fata notarului. N-ati facut-o, acum este prea tarziu! Pe viitor sa stiti ca nu se da nimic fara a cere o garantie, fie sa fie si Papa! A nu se incurca afacerea cu increderea in oameni!

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
elga50, moderator
Ca masura de siguranta,verificati lunar consumul si plata serviciilor aferent apartament,
verificati achitarea obligatiilor la asociatie .
Fiti atent ca perceperea cotelor de intretinere se realizeaza pe luna/lunile anterioara/e,
astfel ca dvs urmeaza sa acoperiti dupa ce va mutati si contravaloarea lasata de ex proprietar
In situatia in care dupa 2 luni ex se inregistreaza cu restante,se impune sa contactati notarul in vederea intocmirii unei notificari, cu obligatia achitarii restantelor
buna ziua,am si eu o problema,parintii mei au cumparat acum 2 luni un apartament ,dand la schimb o garsoniera plus o anumita suma de banii,fostul proprietar nu vrea sa se mute nici pana in momentul actual invocand diferite motive,acum ne-a amanat pt inca 2 saptamani.Aceasta spune ca a fost pacalita si ca va face tot posibilul sa isi recupereze apartamentul inapoi,tin sa mentionez ca totul a fost legal,contractul s-a incheiat cu ajutorul unui agentii imobiliare.astept parerile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
anna90, utilizator
Interventie moderator

Puneti aceasta intrebare in sectiunea de Drept civil a forumului nostru pentru ca acolo veti obtine raspunsuri calificate de la avocati.
Aici se discuta in principiu probleme legate de viata in asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul proprietar mai are de plata la intretinere odaniell odaniell Buna seara, Am si eu urmatoarea problema ,am cumparat un apartament iar fostul proprietar mai are de platit intretinerea pe luna octombrie ,bani pe care nu ... (vezi toată discuția)
Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)