avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa apelez la un executor daca au trecut trei ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa apelez la un executor daca au trecut trei ani si jumatate de la hotararea de divort?

Divortul a fost pronuntat la sfarsitul anului 2007. Procentul care a fost hotarat de instanta s-a aplicat la un venit fals declarat. Acum am dovada veniturilor reale de la data divortului si adresa armatorului. Mai pot apela la un executor judecatoresc daca au trecut mai mult de trei ani? Executorul judecatoresc trebuie sa fie din localitatea fostului sot?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 22:23, 2 Septembrie 2011
Dreptul de a cere executarea silita este supus reglementarii din decretul nr 167/1958.
Potrivit art 6 din actul normativ mentionat dreptul de a cere executarea silita in temeiul unui titlu executoriu se prescrie la implinirea unui termen de 3 ani
In urma adoptarii OG nr 138/2000 pentru modificarea si completarea Codului de procedura civila ,dupa sectiunea VI*1 din Capitolul I al cartii a V-a,s-a introdus sectiunea a VI*2-a intitulata "Prescriptia dreptului de a cere executarea silita"
Potrivit art 405 alin 1 Codul de procedura civila "dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani,daca legea nu prevede altfel"
Asa fiind ,sunt supuse termenului general de prescriptie de 3 ani,toate cererile de executare silita indiferent de natura titlului ce urmeaza sa fie valorificat
Executorul trebuie sa fie din zona unde se executa titlul executoriu
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ynocentta, utilizator
va rog fiti mai explicita
ce doriti de fapt?
despre ce procent e vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriei emil6702 emil6702 Prescriptia dreptului de actiune pt recuperarea unui debit decurge de la data eliberarii ultimei facturi sau de la data cand aceasta este scadenta? Va ... (vezi toată discuția)
Solicitare de plata datorie dupa 12 ani mihaelamunteanu1986 mihaelamunteanu1986 Buna ziua! Mama mea a primit zilele trecute prin posta o foaie prin care i se cere plata unei datorii, din cate imi amintesc eu facuta la Altex in urma cu 12 ... (vezi toată discuția)
Comandament inscris in cf inainte de aparitia legii 188/2000 ndseuro ndseuro Buna ziua, In anul 1999 mi s-a inscris in sarcina imobilului un comandament de catre un executor judecatoresc ( deci in perioada cand executorii functionau ... (vezi toată discuția)