avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:

De 4 luni fetita mea de 4 ani nu mai primeste pensie alimentara ,deoarece tatal ei nu mai lucreaza ,este in somaj.Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ,mai are dreptul la pensie alimentara in acest caz?

Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:25, 3 Septembrie 2011
In principiu chiar daca e in somaj are obligatia de a achita minorei pensia de intretinere. Avand in vedere ca au trecut 3 luni fara sa fi achitat pensia, puteti formula o plangere penala impotriva tatalui ... probabil ca se va speria si o sa va achite banii.
Daca aveti o hotarare prin care tatal minorei a fost obligat la plata pensiei de intretinere in functie de venitul realizat, insa de 4 luni acesta nu mai lucreaza, este necesar sa promovati o noua actiune de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie.
Pentru pensia restanta aveti posibilitatea:
- sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 litc) c.pen.- abandonul de familie,
- sa executati silit hotararea pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia As avea o rugaminte la dumneavoastra!Fostul concubin nu imi mai plateste pensia alimentara de cateva luni si m-am decis sa il chem in instanta,problema este ca ... (vezi toată discuția)