avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Codul IBAN in contractul de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Codul IBAN in contractul de vanzare-cumparare imobil

Va salut,
In vederea efectuarii platii unui imobil pe care il vand,am convenit cu cumparatorul ca pretul convenit sa-mi fie platit de catre acesta la banca unde are cont deschis,in acest scop deschizandu-mi si eu un cont la respectiva banca.
Notarul a mentionat in contract(pe care inca nu l-am semnat)ca suma va fi virata in contul meu,si mentioneaza doar codul meu IBAN,nu si numarul contului.Eu am remarcat ca trebuie mentionat si numarul de cont,pentru a fi detallile complete si a nu aparea vre-o incurcatura iar banii sa nu-mi intre in cont,insa notarul mi-a spus ca este suficient codul IBAN.
Nu ar fi mai sigur sa trecem in contract si contul si codul IBAN?
Cu stima.
Cod IBAN (acronim pentru International Bank Account Number) inseamna un sir de caractere care identifica in mod unic la nivel international contul unui client la o institutie, cont utilizat pentru procesarea platilor in cadrul sistemelor de plati sau prin schemele de tip banci corespondent;
Codurile IBAN atribuite pentru Romania sunt formate din 24 de caractere alfanumerice: litere majuscule (de la A la Z) si cifre (de la 0 la 9).
Primele doua caractere reprezinta codul de tara (country code).
Codul IBAN are doua reprezentari:
1. Formatul electronic (cele 24 de caractere fara spatii sau alte semne speciale)
2. Reprezentarea pe suport hartie este similara cu formatul electronic, dar caracterele sunt grupate in 6 grupe de cate 4.
Codul IBAN include un algoritm special pentru verificarea corectitudinii informatiei (MOD 97-10). Acest algoritm permite eliminarea erorilor cauzate de scrierea gresita a unui caracter (cifra/litera)

[ link extern ]

Eu cred ca este suficienta inscrierea codului IBAN. La banca acest cod este introdus in calculator pentru efectuarea de operatiuni bancare.
e necesar sa fie trecut si nr de cont ,totodata va sfatuiesc sa semnati actul la banca dupa intrarea banilor in contul d-voastra si aveti extrasul de cont.
Va multumesc.
ionescua65 a scris:
e necesar sa fie trecut si nr de cont


Stimate coleg cod IBAN sau numar de cont reprezinta acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da unui necunoscut nr de cont? e in siguranta contul apoi? Sara.CD Sara.CD Vreau sa vand o masina unui necunoscut, din Germania, el m-a abordat ca vrea sa cumpere. Imi tot cere sa-i dau contul meu din banca, cred ca pentru siguranta, ... (vezi toată discuția)
Bani in cont unui deținut în polonia Eugenia 123 Eugenia 123 Buna seara am si eu o întrebare sotul meu este in închisoare in Polonia si nu ii pot pune bani in cont la posta de oarece mi sa spus ca nu se mai pun bani ... (vezi toată discuția)
Cod iban, bic cristina_tarciniu cristina_tarciniu As dori daca se poate sa-mi explice cineva ce inseamna codul IBAN, si codul BIC "al institutiei initiatoare", (dintr-un ordin de plata ). Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)