avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare contract munca

Buna ziua, am semnat un contract de munca la o alta firma cu incepere din 01.01.2009. Problema e ca nu mai vreau sa ma duc la ei. Ce as putea sa fac sa anulez acest contract, in conditia in care acel angajator nu doreste sa-l anuleze fara probleme in urma cererii mele?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:41, 29 August 2008
Cum de ati semnat de pe acum un CIM cu 01.01.2009? Cu peste 4 luni inainte?
Unde nu mai vreti sa va duceti? La actualul sau la noul loc de munca?
1. Daca e vorba de actualul loc de munca si angajatorul nu va lasa sa plecati de comun acord, atunci demisionati, acordati-i angajatorului un preaviz (conform CIM) si apoi sunteti liber.
2. Daca e vorba de noul loc de munca unde nu ati lucrat pana acum nici o zi, atunci faceti o scrisoare catre angajator in care spuneti ca dintr-un motiv sa altul nu va puteti prezenta la locul de munca si ca doriti incetarea CIM semnat. Deoarece nu ati lucrat nici o zi la ei nu are ce sa va faca. Doar sa va desfaca disciplinar contractul individual de munca, dar asta dupa ce intra in vigoare contractul, adica dupa 01.01.2009.
M-au obligat sa semnez contractul cu multe luni inainte. Dar dupa semnarea lui pt noul loc de munca mi s-a spus ca multe nu mai sunt asa cum spusesera (doar pe vorbe, ca nu mai dau nici un fel de beneficii etc, nimic din ce au promis). In CIM au pus doar salariul brut si atat. De asta nu mai vreau sa merg la ei, ci sa raman la actualul meu loc de munca.
Ce consecinte ar avea sa imi desfaca disciplinar contractul de munca? Ma pot da in judecata pt ca nu ma duc la ei? Ce mi se poate intampla?
Va multumesc din suflet si sunt dezamagit de marile corporatii

P.S. mie nu mi-au dat nici macar o copie a contractului semnat, le-au tinut pe toate la ei, doar cu semnatura mea
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
MAdrian, utilizator
MAdrian a scris:

M-au obligat sa semnez contractul cu multe luni inainte. Dar dupa semnarea lui pt noul loc de munca mi s-a spus ca multe nu mai sunt asa cum spusesera (doar pe vorbe, ca nu mai dau nici un fel de beneficii etc, nimic din ce au promis). In CIM au pus doar salariul brut si atat. De asta nu mai vreau sa merg la ei, ci sa raman la actualul meu loc de munca.
Ce consecinte ar avea sa imi desfaca disciplinar contractul de munca? Ma pot da in judecata pt ca nu ma duc la ei? Ce mi se poate intampla?
Va multumesc din suflet si sunt dezamagit de marile corporatii

P.S. mie nu mi-au dat nici macar o copie a contractului semnat, le-au tinut pe toate la ei, doar cu semnatura mea
La art.16 alin.(3) din Codul muncii, se prevad urmatoarele: :ART.16.-(1) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera vechime in munca.".Plecand si numai de la aceasta prevedere, existand acel CIM incepand cu data de 1.09.2009!, ar trebui sa emiteti pretentia de a va consemna in cartea de munca aceasta perioada pentru vehime in munca. Sigur, nu se poate face asa ceva, dar in contextul celor semnalate, acel contract neproducand niciun efect juridic partilor, nu trebuie sa va deranjeze acest lucru. Sa traim pana la 1 septebrie 2009! Nu va pot da in judecata acum. Pentru a va linisti, ar fi bine sa va deplasati la ITM si sa le istorisiti aclora situatia si va va spune ce este de facut in situatia de acum. Oricum, ceva este putred cu acel contract!
Nu mai ziceti ca v-au obligat ca doar nu stateau cu pistolul la spate. Ati fost incantat de promisiuni si n-ati realizat, pe moment, diferenta intre promisiuni si realitate.
Ma intreb daca ati citit bine contractul si daca exista clauze care v-ar putea face bun de plata in caz de neprezentare la serviciu. Dvs. ati spus ca in afara de salariul brut nu mai era trecut nimic altceva, deci daca nu incepeti lucrul la ei nu are ce sa va faca, chiar daca va actioneaza in instanta. Ar fi bine daca ati intra in posesia unui exemplar din CIM, pe care trebuia deja sa-l aveti, sa vedeti mai bine ce scrie acolo. Oricum nu cred ca ar fi scris ceva care sa va dauneze in caz de neprezentare la serviciu. O sa va desfaca disciplinar CIM si nu aveti de ce a va teme. Cu asa de mult timp inainte nici cei de la ITM nu inregistrau acel CIM, asa ca in momentul de fata nu are valoare juridica. Faceti, totusi, o scrisoare catre ei, acum, inainte de a incepe executarea CIM, asa cum v-am spus mai inainte. Scrisoarea puneti-o prin posta cu confirmare de primire (sa aveti si dvs. o copie a ei). Vedeti ce raspuns primiti si mai discutam.
am o copie a contractului dar fara datele mele si salariul completate, este contactul standard care nu prevede nici o penalitate daca nu ma prezint la munca. spune doar de demisie sau dat afara, perioade de preaviz si atat.
Ce as dori sa inteleg e ce inseamna desfacere disciplinara a CIM si daca se ajunge la proces ce mi se poate intampla? Si mai ales, daca l-au inregistrat deja la ITM mai am vreo sansa sa scap?
Multumesc inca o data

P.S. Contractul incepe din 01.01.2009, nu din septembrie 2009
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
MAdrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectarea preavizului nicoletacucos nicoletacucos Buna ziua, mi am dat demisia pe data de 30/10/2014,si mi a dat preaviz de 20 zile lucrătoare. Nu pot sta așa mult, deoarece mi am gasit un loc de munca mai ... (vezi toată discuția)
Demisie........ajutor!!! adriana_elena adriana_elena Buna ziua.Lucrez la un SRL dar eu nu am semnat nici un contract.Am fost la ITM sa vad daca este inregistrat iar cei de acolo mi-au zis ca este inregistrat.Deci ... (vezi toată discuția)
Este valabil contractul de munca fara carte de munca? soricelu_alexu soricelu_alexu De curand mi-am schimbat locul de munca. Am semnat un contract de munca, dar nu am adus inca cartea de munca de la locul de munca anterior. Acum as dori sa ... (vezi toată discuția)