avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna ziua,
Conform Codului muncii se pote stabili o noua perioada de proba, la modificarea functiei unui agajat.
Intrebarea mea este, daca in aceasta perioada de proba angajatul respectiv nu este competent, il pot concedia sau doar revine la functia anterioara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 6 Septembrie 2011
tibio a scris:

Sa inteleg ca se pot face abuzuri?

Daca i s-a modificat functia , cum poate reveni la vechea functie in caz de concediere? .... daca pe noua functie este competent , atunci angajatorul il poate concedia ... acesta nu este un abuz ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei nelamuriri:
1.In baza Art 31 (3) din CM contractul poate inceta printr-o notificare scrisa, la initiativa orcareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Se mai face decizie de incetare sau se poate inregistra in revisal notificarea? Angajatorul trebuie sa faca o evaluare inainte de a emite notificarea? Un referat din partea sefului direct din care sa rezulte ca nu este angajatul de care societatea are nevoie?

Va rog sa ma ajutati sa inteleg acest articol:(
1. Codul muncii spune:
Art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

2. Asadar:
- in Revisal se inregistreaza notificarea (unii angajatopri fac si decizie dar eu consider ca nu este cazul);
- nu se face nici o evaluare oficiala deoarece nu trebuie motivata incetarea CIM.
emiliaa a scris:

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei nelamuriri:
1.In baza Art 31 (3) din CM contractul poate inceta printr-o notificare scrisa, la initiativa orcareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Se mai face decizie de incetare sau se poate inregistra in revisal notificarea? Angajatorul trebuie sa faca o evaluare inainte de a emite notificarea? Un referat din partea sefului direct din care sa rezulte ca nu este angajatul de care societatea are nevoie?

Va rog sa ma ajutati sa inteleg acest articol:(

Nu se face nicio evaluare a salariatului sau un referat , in acest caz ... Codul Muncii nu prevede o anumita procedura pentru a inceta c.i.m. in baza art.31 alin.3.
Incetarea c.i.m. se face fie in baza notificarii, fie in baza unei decizii emise de catre angajator.

Va multumesc!

Nu cred ca este corect sa se faca decizie deoarece este specificat ,, .....poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa......"

Alte discuții în legătură

Poate fii concediat un salariat in perioada de proba ? lia sfercea lia sfercea As dori sa stiu daca poate fii concediat disciplinar un salariat in perioada de proba deoarece a incalcat grav fisa postului, regulamentul intern si a adus ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Contract de munca - neprezentare salariat Mihaela2003 Mihaela2003 Buna dimineata. Ieri am incheiat un contract de munca cu un viitor salariat, semnat de catre el,aseara tarziu am transmis revisalul si acum dimineata am fost ... (vezi toată discuția)