avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna ziua,
Conform Codului muncii se pote stabili o noua perioada de proba, la modificarea functiei unui agajat.
Intrebarea mea este, daca in aceasta perioada de proba angajatul respectiv nu este competent, il pot concedia sau doar revine la functia anterioara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 6 Septembrie 2011
emiliaa a scris:

Va multumesc!

Nu cred ca este corect sa se faca decizie deoarece este specificat ,, .....poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa......"

Denumirea data de legiuitor ” poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa ” inseamna si ca nu este obligatoriu asa ceva ... Termenul ”poate” nu are semnificatie unei obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fii concediat un salariat in perioada de proba ? lia sfercea lia sfercea As dori sa stiu daca poate fii concediat disciplinar un salariat in perioada de proba deoarece a incalcat grav fisa postului, regulamentul intern si a adus ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Contract de munca - neprezentare salariat Mihaela2003 Mihaela2003 Buna dimineata. Ieri am incheiat un contract de munca cu un viitor salariat, semnat de catre el,aseara tarziu am transmis revisalul si acum dimineata am fost ... (vezi toată discuția)