Prevederile codului muncii se completeaza cu prevederile dreptului comun, respectiv codul civil. Clauza de formare profesionala este una dintre clauzele specifice ale cim, iar nerespectarea ei da dreptul la actiune impotriva angajatorului.
Depuneti cerere de acordare a celor 10 zile, in conditiile art. 157 Codul Muncii, iar daca nu vi se aproba, aveti posibilitatea de a contesta raspunsul la CA al spitalului. Totodata, sesizati si DSP, iar in situatia unui raspuns nefavorabil, amintiti-le art. 414 din Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Text în vigoare începând cu data de 7 octombrie 2009), conform caruia
(1) În vederea creşterii gradului de pregătire profesională şi asigurării unui nivel ridicat al cunoştinţelor medicale, medicii sunt obligaţi să efectueze un număr de cursuri de pregătire şi alte forme de educaţie medicală continuă şi informare în domeniul ştiinţelor medicale, pentru cumularea numărului de credite stabilite în acest sens de către Colegiul Medicilor din România. Sunt creditate programele, precum şi celelalte forme de educaţie medicală continuă avizate de Colegiul Medicilor din România.
(2) Medicii care nu realizează pe parcursul a 5 ani numărul minim de credite de educaţie medicală continuă, stabilit de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor din România, sunt suspendaţi din exerciţiul profesiei până la realizarea numărului de credite respectiv.
Adica nu e deloc de glumit, mai ales ca va impiedica sa valorificati un drept, dar mai ales, va impiedica sa va indepliniti o obligatie izvorata din lege.
Daca tot nu rezolvati, aveti posibilitatea sa chemati angajatorul in judecata pentru obligarea la respectarea CIM. Mai sus aveti si extrasul din codul muncii si va puteti orienta.
Mai discutati si cu un avocat, in concret, care ar fi calea de urmat.