avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de studii platit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de studii platit

Un angajat intr-o institutie publica urmeaza studii universitare de doctorat si a solicitat concediu de studii de 2 saptamani. In ce conditii se poate plati concediul de studii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 5 Septembrie 2016
In conditiile mentionate de art.154 si art.157 din Codul muncii.

art.154
....
(2) Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.

art.157
(1) In cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) indemnizatia de concediu va fi stabilita conform art. 150.
(3) Perioada in care salariatul beneficiaza de concediul platit prevazut la alin. (1) se stabileste de comun acord cu angajatorul. Cererea de concediu platit pentru formare profesionala va fi inaintata angajatorului in conditiile prevazute la art. 156 alin. (1)

Asadar, in cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! lucrez, dar sunt și studentă în același timp, ... camy95 camy95 Bună ziua! Lucrez, dar sunt și studentă în același timp, iar de la locul de muncă am cerut pe timpul anului școlar concediu plătit pentru studii. Mi ... (vezi toată discuția)
Co pt. studii cu plata nadia1977 nadia1977 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt inscris la facultate, si am discutat cu sefa despre co pt. studii platit, iar aceasta mi-a spus sa fac o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt doctorand în ultimul an de studiu. totodată, ... Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Sunt doctorand în ultimul an de studiu. Totodată, sunt și angajată în cadrul S.C. CET HIDROCARBURI S.A. ARAD, având o vechime în muncă de ... (vezi toată discuția)