avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari

Buna ziua,am si eu doua intrebari
1.Cum trebuie sa izolez tevile ca sa nu mai platesc cota parte la caldura dintr-o garsoniera (conform ordinului 345/2010
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:59, 4 Septembrie 2011
Izolarea tevilor nu se mai ia in considere intrucat Ordinul 255/2006 a modificat Ordinul 233/2004, printre altele si pentru aceasta situatie.
Cele doua intrebari sunt, una! In sfarsit, poate reveniti si dezvoltati ideea. Daca in blocul dvs. se practica repartizarea costurilor cu energia termica prin repartitoare de costuri si dvs. aveti centrala, mai nou, firmele care se ocupa de aceste repartizari trebuie neaparat sa tina cont daca tevile sunt sau nu izolate, daca sunt izolate, felul (tipul) izolatiei - care intra intr-un algoritm de calcul privind reparizarea unor costuri a energiei termice de pe suprafetele comune, inclusiv a tevilor din casa.
Astfel, in acest sens ar fi indicat sa discutati cu un reprezentant al firmei. Oricum, o izolare destul de buna se realizeaza cu spuma poliuritanica cu grosimea de 4-5 mm. Gasiti in comert niste ”cilindri” din acest material cu care se imbraca tevile, se fixeaza izolatia cu ceva, eventual sfoara sau izolerband-plastic, dupa care, eventual se acopera totul cu rigips...
Tot efortul este cam in zadar deoarece tot vi se vor repartiza anumite costuri - tevi de la subsol, distributie verticala si/sau orizontala pe spatiile comune, etc.
Trebuie sa faceti niste calcule sa vedeti daca merita cheltuiala cu izolarea tevilor din casa, avand in vedere costurile din iarna trecuta x 10-15%...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Plata la incalzire a tevilor comune izolate naher naher Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca gasesc undeva metodologia de calcul pentru plata caldurii in cazul tevilor comune din apartament,tevi car au fost ... (vezi toată discuția)
Izolare tevi hajnyci hajnyci Buna ziua, Am izolat tevile in apartamentul nostru si ne-am montat centrala termica, in octombrie anul trecut, la momentul respectiv cei de la asociatie ... (vezi toată discuția)