avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Durata mandatului unei procuri pentru solicitarea unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Durata mandatului unei procuri pentru solicitarea unui certificat de cazier judiciar

Buna ziua. Traind in Franta, in februarie 2010 l-am imputernicit pe tatal meu sa solicite eliberarea certificatului de cazier judiciar pe baza unei procuri autentificate la Ambasada Romaniei de la Paris. Aceasta procura nu avea specificata durata mandatului, modelul fiind unul standard pe care functionarii ambasadei mi-au cerut sa-l completez. Ea a fost folosita prima data abia in iunie 2011, iar adoua oara in august 2011. Dupa cea de-a doua cerere, politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi au retinut procura motivand ca am efectuat prea multe solicitari (in ianuarie 2011, aflandu-ma in vizita in Romania am solicitat personal eliberarea unui certificat de cazier judiciar, deci al 3-lea pe anul in curs)si ca pentru o eventuala alta solicitare voi fi nevoit sa obtin o alta procura. As dori sa aflu care este durata mandatului unei astfel de procuri si daca exista un numar maxim de solicitari de eliberare de certificat de cazier judiciar pe care cineva le poate face intr-o perioada data. Va multumesc.
As doi sa stiu, de asemeni, daca Politia Romana poate, indiferent daca procura este valabila sau nu, sa o retina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
shrpnl, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmxsys , utilizator 11:01, 16 Septembrie 2011
depinde ce scrie in mandat
daca nu scrie ca poate lua..caziere,atunci procura e valabila pana la revocarea expresa
Nu pot reproduce exact pentru ca, din nefericire, tatal meu a fost deposedat de procura, dar in mandat nu este mentionat numarul de certificate de cazier judiciar ce poate fi eliberat in baza lui, ci doar generic "solicitarea certificatului de cazier judiciar" sau ceva de genul acesta.
Procura este valabila pana la revocarea expresa a mandatului sau pana la indeplinirea mandatului, iar cei de la Inspectorat de obicei opresc procura la ei la solicitarea cazierului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model imputernicire si solicitare caziere judiciare ANTONG ANTONG Buna seara, Societatea la care lucrez (o sa-i spun societatea A) are capital privat strain in procent de 100%. In statul societatii comerciale romane A ... (vezi toată discuția)
Eliberare cazier petroniki petroniki Buna seara!Daca cineva din Italia trimite o procura tatalui,aceste ii poate elibera cazierul judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Documente necesare inscriere roi cristinanca cristinanca buna, stie oare cineva sa-mi spuna EXACT acte imi trebuie pentru inregistrarea in ROI?daca firma are doi asociati romani;dar daca are doar ... (vezi toată discuția)