avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Termen notar
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Termen notar

Buna seara,
Stie cineva care este motivul pentru care notarul nu poate autentifica o succesiune decat peste minim 3 zile de la inregistrarea actelor ?
Dupa cum am inteles,trebuie ceva verificari,cu toate ca sunt depuse toate actele solicitate.Care sunt verificarile suplimentare in acest caz,cand exista toata documentatia deja ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:57, 4 Septembrie 2011
Toate aceste acte mi s-au cerut si mie,dar mi s-a spus ca trebuie sa astept 3 zile. Mai mult, mi-a cerut si adeverinta de rol,certificat de proprietar (pt.casa fara autorizatie).Poate asa este practica respectivului notar ! Cine mai stie.
Asa ca,trebuie sa astept.
daca o casa nu are autorizatie de construire si nu e trecuta la carte funciara, intabulata....cum vreti sa o treaca notarul in certificatul de mostenitor ? ca practic, pana nu sunt indeplinite formalitatile...notarul nu are cum sa mentioneze "din burta" in certficatul de mostenitor ceva ce nu exista scriptic.
Se poate plati o taxa de urgenta la cartea funciara, iar extrasul sa fie eliberat a doua zi, taxa fiind de 200 RON.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic
Am inteles. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat e mostenitor pe o suprafata intabulata de altcineva giv giv Buna ziua. Am moștenit pe tatăl si bunicul meu care mi-au lăsat câteva loturi de teren. Le am in certificatul de moștenitor. Am dat actele la o firma ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Mama in viata, succesiune dupa tata nedezbatuta ginamilea ginamilea buna ziua , pot sa fac acte unei fiice daca sotul meu este mort,cum sa procedez caci nu am dezbatut mostenirea,nu am carte funciara/ multumesc (vezi toată discuția)