avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea locatie unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea locatie unui teren

Buna ziua.
Tatal meu a cumparat in 1980 un teren, o gradina mai exact langa oras , in baza unui contract fara a fi intabulat(atunci nu era voie sa faci tranzactii cu teren arabil din cate am inteles). Acum cativa ania fost sa verifice statusul terenului a aflat ca terenul (10300mp) pe care se aflau gradinile oamenilor din 1980 a fost dat de catre stat altor persoane, in schimbul altui teren care le-a fost luat de catre stat.
Noi aveam doar aproximativ 800mp din tot acest teren. Intr-un final s-a ajuns la o intelegere cu actualii proprietari sa vanda, dar problema este ca in CF intial au fost doua surori(au dobandit prin mostenire terenul), fiecare din ele a avut 6/12 din suprafata. Intre timp una a mai donat, alta a mai vandut si au ajuns sa fie 5 proprietari pe cele 12 parti de teren, avand acelasi numar topografic toate. Cum pot fi sigur ca daca cumar fostul teren, adica 1/12 din total intradevar este acela care il folosesc acum ca si gradina. Sau se poate face divizarea astfel incat sa nu mai fie total de 10300mp, sa ramana doar 9300 si eu sa am alt numar topo si sa imi pot construi ceva colo. Sa nu apara mai multi proprietari pe acelasi teren. Cred ca defapt asta ar insemna parcelarea terenului. dar unul din ei imi poate vinde 1/12 din el fara acordul celorlalti(atat timp cat pe extrasul CF apar 5 proprietari)? Din cate am inteles exista un CF extins, trecuti toti fosti proprietari?As vrea sa vad daca intradevar persoana de la care a cumparat tatal meu terenul(adecedata intre timp) a fost intradevar proprietarul terenului care l-a vandut? Si daca a fost proprietarea celui care ne-a vandut, ce se poate face?
De unde se poate obtine o harta topografica, in care sa ateste ca intradevar gradina mea este pe terenul detinut acum de altcineva?

Multumesc,
Cristi
Cel mai recent răspuns: cris_tm05 , utilizator 11:39, 4 Septembrie 2011
din ce am inteles dumneavoastra folositi acest teren,deci aveti posesia,daca este asa avesti posibilitatea sa dobanditi terenul prin uzucapiune.In cazul in care nu aveti posesia este indicat in primul rand sa se faca iesirea din indiviziune a tuturor proprietarilor acestui teren,altfel nu veti si niciodata locatia exacta a terenului pe care doriti sa-l cumparati
Da, inca am posesia terenului. Actualii proprietari pana in 2008 cand i-a cautat tatal meu nici nu stiau ca li s-a dat teren acolo. In CF la unul dintre proprietari la sectiunea B, coloana 3(observatii/mentiuni) apare A1 B5, pe cand la restul doar A1. Din cate am citi pe forum A1 inseamna proprietarul terenului, dar ce inseamna B5?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În data de 17.04.2003 părinți mei au cumpărat ... DC4295 DC4295 Bună ziua! În data de 17.04.2003 părinți mei au cumpărat întregul drept de proprietate asupra unui imobil și dreptul de folosință asupra terenului ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu teren in neregula spiridus spiridus Buna seara, Am cumparat o casa acum 8 ani, casa este de 378 mp, terenul - gradina aproximativ 15 arii, am descoperit la notar ca defapt terenul care este ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)