sa vad daca am inteles bine.
criteriile de evaluare trebuie sa faca parte si din CIM salariatilor angajati inainte de 1 mai 2011, prin semnarea unui act aditional. daca salariatul refuza sa semneze acest refuz poate fi un motiv, o proba de necorespundere profesionala?
......
Si o actiune in instanta pentru salariat cu mari sanse de castig ... inrucat legea nu are efect retroactiv,modificarile su nt obligatorii pentru situatiile aparute dupa intrarea legii in vigoare.
Pentru acesti salariatii, criteriile de evaluare sunt cele prevazute in R.I. de care se ia cunostinta dua modificarea acestuia.
.....
Situatia angajatilor mai vechi nu se incadreaza in prevederile art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii in ceea ce priveste exceptia de la obligativitatea incheierii unui act aditional "Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege." ?
Pe de alta parte, indiferent de natura actului prin care reglementez criteriile de evaluare, data acestui act imi determina intinderea activitatii prestate care poate fi evaluata?
Acest alineat se refera , in prinicipal, la alte situatii de modificare a c.i.m. ... in situatia in care exista obligativitatea modificarii c.i.m., atunci aceasta se putea face si prin decizie a angajatorului.
Exceptiile la care se refera sunt cele prevazute in actele normative, in c.c.m. ... de exemplu modificarea salariului minim pe economie prin HG , modificarea salariul minim pe unitatea sau ramura de activitate prin CCM etc.... in aceste situatii , se emit deciziie de modificare a c.i.m.