Bună seara, stau într-o casa în Comuna Folteşti, Judeţul Galaţi de 40 de ani, la care în toată perioada aceasta am platit toate dările posbile către stat atât pe casă cât şi pe terenul pe care este construită casa (impozite etc.), dar părinţii până în momentul decesului nu mi-au făcut nici un act de proprietate.Aş dori să ştiu dacă dezbat moştenirea ceilalţi fraţi ai mei s-au urmaşii lor au vre-un drept asupra casei şi terenului la care eu după cum v-am spus mai sus în toată perioada aceasta am plătit toate dările către stat?
Menţionez căci am 68 de ani şi aş dori să fac acte copiilor mei întrucât la unul din copii i-am făcut casă în curte pe o porţiune de teren şi nu are acte.
Vă mulţumesc anticipat şi aştept răspunsul dumneavoastră.
din nefericire pentru d-voastra,toti aveti aceleasi drepturi asupra casei si terenului
puteti vorbi cu ei si daca inteleg,poate cedeaza in favoarea d-voastra partea lor din mostenire
nu cunosc relatiile d-voastra cu ei
La notar, succesiunea va fi dezbatuta de toti mostenitorii care au vocatie si fiecare va primi procentul conform legii, fara a se tine cont de situatia dvs. anterioara.
In conditiile in care nu va intelegeti sa faceti un partaj voluntar, incercati un partaj judiciar, in instanta, si acolo dovediti toate cheltuielile suplimentare facute de dvs. de-a lungul timpului cu mentinerea gospodariei.
In mod normal, ar trebui ca partea dvs. sa fie majorata in mod corespunzator.
Consultati un avocat, problema este mai complexa.
Puteti incerca sa contestati introducerea in masa succesorala a casei si terenului pe care spuneti ca le aveti in posesie si folosinta exclusiva de peste 40 de ani pe motivul ca ati uzucapat si ati dobandit dreptul de proprietate inainte de decesul parintilor, devenind bunul dvs.(dar, depinde dupa cum parintii locuiau acolo cu dvs, cand au murit, daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa nici unul dintre ei etc)
Mostenire unchi
lenka2010
Salut tuturor/
In urma mortii unchiului meu a ramas o casa si o suprafata de pamint 0.50ha.
Am incercat eu ca nepot sa cumpar de la celelalte parti ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire
stelicad
Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)