avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa deces

avind 32 de ani de casatorie si casa fiind a sotului meu cumparata de parinti lui pe numele lui inainte de casatorie ce drepturi am eu si copii in casa dupa decesul lui fiind grav bolnav?poate sa ceara drept in casa si sora lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 22:10, 4 Septembrie 2011
Dreptul asupra mostenirii sotului dvs. dupa decesul acestuia nu-l aveti decat dvs. ca sotie supravietuitoare si copii dvs. si ai acestuia, care vor indeparta de la mostenire celelalte grade.
Fiind numai proprietatea sotului, si nu a parintilor acestuia, sora lui nu are nici o vocatie succesorala.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Pai la succesiune doar d-voastra si copiii veti veni asadar nu trebuie sa va faceti griji. Sora nu este mostenitor rezervatar si vine la succesiune doar daca nu exista descendenti...ceea ce nu este cazul de vreme ce aveti copii.
Asupra casei aveti un drept de abitatie pe o perioada de un an daca nu aveti o locuinta proprie (dar practic veti putea locui acolo pana vor dori copiii iesirea din indiviziune; un an va acorda legea), drept pe care il pierdeti mai repede in conditia in care doriti sa va recasatoriti.
Toate acestea nu vor fi valabile daca sotul va dori sa dispuna de cotitatea disponibila in favoarea surorii prin testament.
doar d-voastra si copiii aveti dreptul la imobil
sanatate sotului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ilena ilena Sora mea este casatorita si nu are copii din casatoria actuala dar sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara Sora mea are un apartament dobindit ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni totul? michirec michirec Sotia mea are o sora;tatal lor nu are discernamant din cauza unei boli psihice;mama s-a hotarat sa faca testament si sa lase totul cumnatei mele, excluzand-o ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)