avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca este adevarata informatia pe care am primit-o de la ITM-ul local, si anume: contractul colectiv de munca nu mai este obligatoriu, chiar daca unitatea are mai mult de 21 de salariati.
Daca da, va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza lipsa obligativitatii acestuia.
Multumesc!:vishenka:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 5 Septembrie 2011
Lege nr. 62/2011
Art. 129
(1) Negocierea colectiva este obligatorie numai la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care unitatea are mai putin de 21 de angajati.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Deci este obligatorie existenta lui?
Doamna de la ITM a spus ca daca ne-a expirat CCM-ul si nu l-am reinnoit, nu mai este obligatoriu si nu mai putem fi amendati....
Legea, asa cum si s-a mai spus, prevede obligativitatea negocierii c.c.m. si nu incheierea acestuia ... nu sunteti obligati sa incheiati ccm , insa sunteti obligati sa prezentati dovada negocierii acestuia in cazul unui control al ITM-ului... in caz contrar, riscati o sanctiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca este obligatoriu? danutza2021 danutza2021 Buna ziua, este obligatoriu incheiere sau doar nrgocierea contractului colectiv de munca la intreprinderile cu peste 21 de salariati. Daca salariatii nu vor ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , ma intereseaza sa stiu daca mai este obligatoriu sa se incheie contractul colectiv de munca pentru anul 2013 la nivel de unitate . Suntem o ... (vezi toată discuția)
Obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate apetra apetra Art. 129 alin (1) din Lg 62/2011 spune ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai ... (vezi toată discuția)