Am fost functionar public pana anul trecut in luna ianuarie cand am fost diponibilizata in mod abuziv. Am initiat un proces in contencios administrativ si am castigat inclusiv recursul cu hotarare definitiva si irevocabila. Am fost reangajata pe post, la ora 12 a datei de reangajare am fost anuntata ca se va intruni comisia de disciplina pentru a se stabili daca voi mai putea lucra in aceasta institutie publica. Hotararea acestei "comisii" a fost demiterea mea din functia publica avuta in baza art. 97 lit. d, raportat la art.77, alin.3, lit.e. Aceste abuzuri au avut loc la initiativa directorului institutiei. Bineinteles ca am contestat aceasta decizie in instanta. Pana la solutionarea conflictului in instanta, intrebarea mea este daca pot beneficia de ajutor de somaj.
Nu puteti beneficia de somaj deoarece ati fost destituita din motive imputrabile dv., dar puteti solcita despoagubiri pentru salariul neincasat in instanta. Ar foi indicat sa formulati si o plingere penala pentru abuz in serviciu