avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i facà act de proprietate, surori mele in lipsa mea. dat fiind faptul cà eu lucrez in stràinàtate . và multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriano23 , utilizator 20:49, 8 Septembrie 2011
ca sà ma fac inteles vorbeam in numele sotiei mele /(scz. pt confuzie).este vorba de o casà la tarà fàcutà in timpul casatoriei ambilor pàrinti care acum sint divortati legal , iar mama sotiei mele la divort a refuzat sau mai bine zis a cedat totul tatàlui sotiei mele fara sa aiba vreo pretentie in ceea ce priveste bunurile in comun ( casà .,terenuri, etc.)
Si aceasta cedare din partea mamei sotiei a fost facuta printr-un document?

Am si eu o nelamurire ,sunt o cauza asemanatoare cu aceasta.Si eu am fost casatorita aproape20 de ani si toti acesti ani am locuit impreuna ca socrul(pe soacra din pacate nu am cunoscut-o niciodata ,pt. ca era decedata de tanara ,pana sa ma casatoresc).Socrul dupa decesul soacrei a facut succesiunea, si era cam asa:el avea 5/8 din apartament(jumatatea lui de ap. + 1/8 mostenire din jumatatea soacrei),iar fostul sot si sora s-a cate 3/8 mostenire.Daca tot am stat atata amar de ani impreuna in acel ap. ,pt. ca sora fostului sot avea casa ,locuia in alta parte,am cumparat cele 5/8 de la socru(DAR VA SPUN SINCER CA AM CUMPARAT PE BUNE, CA DE LA UN STRAIN ,niciodata nu ne-a dat nimic degeaba),sora nu a vrut sa ne vanda si procentul ei din mostenire dupa maica-sa, desi am cheltuit o gramada de bani cu acele acte ,am ramas agatata de acel procent al ei din mostenire.Acuma dupa cele citite pe aici am o nelamurire :ce sa inteleg ca noi am cumparat ilegal si cand v-a deceda si socrul v-a veni sora lui sa isi ceara partea de la taicasu, pe care el si-a vandut-o cand traia??lamuriti-ma , va rog!
cred ca verbal deoarece soacra mea nici nu a fost prezentà la divort (ea fiind in strainate) ci doar avocatul ei dar pt siguranta o sa incerc sa aflu de la ea exact cum stau lucrurile.. oricum va multumesc f mult pt interesul acordat problemei mele
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
adriano23, utilizator
@Gyna, cat ati cumparat pe "bune" si puteti proba, nu va avea succes daca va ataca acel act de vanzare.
La decesul socrului, sora nu va veni sa mosteneasca acest ap pt ca acea cota a socrului nu mai e in patrimoniul sau la data decesului, va trebui daca doreste, sa atace acel act in instanta si posibil ca nu va avea succes.
Nu trebuie sa va rugati de ea sa va vanda si nu sunteti obligati sa ramaneti in indiviziune cu sora. O actionati in judecata pt iesire din indiviziune, cereti sa vi se atribuie imobilul si o despagubiti pt partea sa

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)