noiklosa a scris:
Nu stiu, dar am impresia ca multi romani care au reusit in viata (de pilda avocati cu clientela constanta) traiesc pe alta lume, si spun asta cu respectul cuvenit fata de orice activitate care aduce venituri cinstite.
Domnule draga, slava Domnului ca nu e cazul meu sa ma plang de euroi sau dolari, insa ceea ce vad zilnic in Romania este absolut jenant. Vi se pare ca nu e stupefiant ca un cetatean roman ale carui drepturi sunt lezate de statul roman, sa fie in situatia de a plati un avocat si primi, culmea, despagubire pentru acea plata, nu de la persoanele care au comis prostia de a pierde acte, ci de la noi toti, nevinovatii contribuabili ? Nu vi se pare stupefiant ca eu, dupa ce castig, primesc bani de la statul pe care tot eu il finantez prin taxe ?
Sunt o gramada de oameni, si nu neaparat lume fara scoala, care nu au bani sa treaca strada, daramite sa angajeze un avocat de Bucuresti si sa astepte veo doi = trei ani ca sa recupereze onorariul. Incercati sa va luati ochii de pe gipanele care umbla prin Capitala si amintiti-va ca Romania e ca vai de steaua ei, saraca lipita. Eu de aia socoteam ca e stupefiant de rece raspunsul onoratei doamne. Pentru ca era atat de mult adevar si naturalete in sentinta simpla pe care o enunta.
De ce vi se pare stupefiant , faptul ca vi s-a dat un raspuns care coincide cu practica si legislatia in vigoare, dar se constata ca nu este pe placul dvs ?
Vroiati sa va spun ca plata onorariului o va face statul roman? ..
p.s.
nu sunt doamna ... :)