avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare perioada neinclusa in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare perioada neinclusa in cartea de munca

Speta este modalitatea legala de completare a cartii de munca.

In urma cu mai multi ani, imediat dupa 1989 ca sa fim precisi, am fost angajat la un Institut de Cercetari prin repartitie guvernamentala la absolvirea facultatii. Dupa o perioada, am plecat intr-o excursie in Vest, unde am ramas definitiv, fara sa ma mai intorc in tara pentru mai multa vreme. Cartea de munca pe care o aveam la data cand lucram la Institut a ramas, probabil, la acestia, oricum ideea e ca eu nu aveam cum sa am acces la ea.
Doresc acum sa imi completez cartea de munca prin cuprinderea perioadei lucrate la Institutul respectiv. Problema este ca intre timp, Insitutul a fost desfiintat, cladirea respectiva a fost vanduta de vreo cateva ori, ideea e ca demersurile mele catre institutii ale statului roman s-au lovit de raspunsul conform caruia arhivele s-au pierdut si ca nu exista nicio posibilitate de a se dovedi ca am lucrat acolo.
Am la dispozitie urmatoarele acte emise de catre Institut:
- legitimatie de serviciu in original, in care se stipuleaza functia mea
- adeverinta in original, mentionand si salariul si functia mea, emisa in vederea plecarii din tara
Mai am si repartitia guvrenamentala, in original, unde scrie clar ce calificare aveam si ca am fost repartizat la acel institut.

Vreau sa intreb daca aceste documente pe care le-am gasit recent ar putea fi de folos in vederea mentionarii in cartea de munca din Romania a perioadei respective.
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 22:46, 6 Septembrie 2011
Sunt la curent cu faptul ca in instanta se pot solicita si obtine, dupa caz, cheltuieli de judecata, multumesc frumos, cunosc lucru acesta.

Mai greu este sa ne intelegem ca nu raspunsul m-a nemultumit, pentru ca stiam situatia, ci raceala cu care a fost enuntat. Si nu sunt nemultumit, ci stupefiat. Ma simt de parca as fi inchis frigiderul, stimate domn Pe dinauntru.

Va intreb insa in mod teoretic - ce ne facem cum un taran din Vaslui, amarat ca vai de el, caruia statul i-a pierdut actele de vechime in munca. Ce vinde ca sa-si traga avocat ? Vaca ? Porcul ? Poate nevasta ? A, aveti dreptate. O sa primeasca peste cativa ani contravaloarea onorariului si o sa se insoare la loc, ba chiar o sa-si ia alt porc si alta vaca.
Daca raspunsurile pe care le obtineti prin intermediul acestui Forum sunt scrise cu raceala ... este o parerea cam depasita a dvs ... nu-mi place sa fac filozofie pe un subiect , asa cum o fac multi pe acest forum ... mai bine un raspuns concret si la obiect decat unul care nu prea spune nimic , dar este foarte lung.

Nu cred ca vo s-a sugerat ca este obligatoriu sa va angajati un avocat ... v-as da un exemplu, daca aveti timp, cititi-mi toate mesajele scrise in acest Forum si veti observa ca foarte putine contin mesajul consultarii sau angajarii unui avocat ..
@noiklosa a scris:

In urma cu mai multi ani, imediat dupa 1989 [...] am fost angajat la un Institut de Cercetari prin repartitie guvernamentala la absolvirea facultatii. Dupa o perioada, am plecat intr-o excursie in Vest, unde am ramas definitiv, fara sa ma mai intorc in tara pentru mai multa vreme.

Si a fost bine:

Domnule draga, slava Domnului ca nu e cazul meu sa ma plang de euroi sau dolari

Insa v-ati intors in tara si vreti reconstituirea vechimii fara niciun efort din partea dvs. - nici intelectual, nici material.

Efort material nu (nici macar recuperabil) pentru ca

E o chestiune de principiu...

Efort intelectual nici atat, pentru ca totusi alegeti sa rugati pe altii sa gandeasca punand intrebari pe forumul acesta unde periodic va alegeti cate o ''victima'' pentru a va expune nemultumirea referitor la... de fiecare data altceva.

Ultima oara ati ales administratorul site-ului si ati dat in alt moderator, trope_doi:

www.avocatnet.ro/content/for...

Acum este randul lui @freeelis, care a fost neinspirat si a lasat mesajul rece, nu a pus macar un :kissing: ca sa-l faca mai cald...

De ce, domnule @noiklosa? Cu ce v-am suparat noi de va revarsati nemultumirile aici?

Ares_3 a scris:

@noiklosa a scris:

........
Ultima oara ati ales administratorul site-ului si ati dat in alt moderator, trope_doi:

www.avocatnet.ro/content/for...

Acum este randul lui @freeelis, care a fost neinspirat si a lasat mesajul rece, nu a pus macar un :kissing: ca sa-l faca mai cald...

De ce, domnule @noiklosa? Cu ce v-am suparat noi de va revarsati nemultumirile aici?

Nu a dat in mine .. cred ca era mai bine sa nu-i raspund sau sa-i scriu un mesaj cu teoria chibritului astfel incat sa fie foarte incantat .. restul ..no comment

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Alin Popescu, administrator
Buna seara,

Observ ca discutia e lamurita, asa incat inchidem prezentul topic.

O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca - reconstituire carte munca Monici Monici Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire: - trebuie sa reconstitui o Carte de Munca incepand cu 1984. Mi s-a spus ca nu se mai intocmesc Adeverinte de Vechime ... (vezi toată discuția)
Carte de munca,vechime pierduta? matei1 matei1 Va rog sa-mi spuneti,in cazul in care am lucrat o perioada de 2 luni acum 20 de ani ,apoi am pierdut cartea de munca,am urmat o facultate,am fost somer,dupa un ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot cere recalculare pensie alexeidn alexeidn Buna ziua, Ma numesc Dinu Alexei, sunt pensionar militar din anul 2002 cu o vechime de 35 de ani de munca, am 62 de ani si tot din anul 2002 sunt angajat, cu ... (vezi toată discuția)