avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Job in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Job in strainatate

Bun gasit tuturor!

In urma cu 20 de minute am primit o veste mare pentru mine: am trecut cu brio testul final pentru ocuparea unui loc de munca in strainatate, mai exact Germania. Dupa ce a trecut starea euforica, mi-am dat seama ca, de fapt, nu e asa usor sa plec. Situatia mea: un copil minor, recunoscut de tata (cu care nu am fost niciodata casatorita), copilul imi este incredintat mie spre crestere. Intrebare: cum trebuie sa procedez? Trebuie sa discut cu tatal copilului, am nevoie de acceptul sau pentru a putea pleca cu copilul? Contractul de munca este pe perioada nedeterminata.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:26, 29 August 2008
In ce conditii v-a fost incredintat copilul,prin hotarare judecatoreasca sau altfel? Daca vi s-a incredintat copilul prin intermediul instantei nu este necesar acceptul tatalui. Atentie, cand plecati cu copilul din tara sa aveti la dvs. copia legalizata a sentintei prin care vi s-a incredintat minorul spre cresttere si educare.
Sigur ca prin hotarare judecatoreasca imi este incredintat copilul!
Sunteti sigur ca, in aceste conditii, nu e nevoie de nici un acord al tatalui?
Multumesc!
Cu siguranta cu nu vor fi probleme! M-ai ales ca nu ati fost casatorita cu tatal copilului!
Cred ca nu este chiar asa.
Aceasta intrebare ati mai postat-o pe un topic si cred ca vi s-a raspuns. ;)

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
elis a scris:

Cred ca nu este chiar asa.
Aceasta intrebare ati mai postat-o pe un topic si cred ca vi s-a raspuns. ;)

Elis, este o confuzie! E drept ca am mai intrebat, insa era vorba despre plecarea intr-o vacanta de o saptamana. Acum am intrebat pentru ca nu stiu ce spune legea in cazul unei plecari la un JOB, deci o plecare pe termen lung (contractul oferit e pe perioada nedeterminata. Asta este nelamurirea mea, una e sa pleci o saptamana, alta e sa ... te muti din tara, nu? De aceea cer un sfat avizat! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mai e sau nu mai este valabila legea 272/2004 ?!? marcela31 marcela31 Din ceea ce s-a discutat pe aici am inteles ca un minor poate iesi din tara cu parintele caruia i-a fost incredintat pe cale judecatoreasca fara a mai fi ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil minor RaduTatiana RaduTatiana Buna ziua! Trebuie sa plec in strainatate (misiune) pentru 3-4 ani si trebuie sa-mi iau cu mine si copilul, minor, 13 ani. Copilul imi este incredintat spre ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii de catre un parinte cu un copil rezultat in afara casatoriei cosmin_buc cosmin_buc am urmatoarea problema:viitoarea mea sotie are un copil dintr-o relatie anterioara, fara a fi fost vreodata casatorita cu tatal acestuia.copilul a fost ... (vezi toată discuția)