In urma cu 20 de minute am primit o veste mare pentru mine: am trecut cu brio testul final pentru ocuparea unui loc de munca in strainatate, mai exact Germania. Dupa ce a trecut starea euforica, mi-am dat seama ca, de fapt, nu e asa usor sa plec. Situatia mea: un copil minor, recunoscut de tata (cu care nu am fost niciodata casatorita), copilul imi este incredintat mie spre crestere. Intrebare: cum trebuie sa procedez? Trebuie sa discut cu tatal copilului, am nevoie de acceptul sau pentru a putea pleca cu copilul? Contractul de munca este pe perioada nedeterminata.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc anticipat!
Se pare ca nu ai inteles mesajul initial. Aici este vorba de stabilirea domiciliului copilului in strainatate, intrucat mama a obtinut un loc de munca pe durata nedeterminata. Deci nu este vorba de o vacanta in strainatate sau o excursie in strainatate.
Iar daca citesti art.18 din Legea nr.272/2004 observi acolo se prevede ca deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti, iar orice neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca.