avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Job in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Job in strainatate

Bun gasit tuturor!

In urma cu 20 de minute am primit o veste mare pentru mine: am trecut cu brio testul final pentru ocuparea unui loc de munca in strainatate, mai exact Germania. Dupa ce a trecut starea euforica, mi-am dat seama ca, de fapt, nu e asa usor sa plec. Situatia mea: un copil minor, recunoscut de tata (cu care nu am fost niciodata casatorita), copilul imi este incredintat mie spre crestere. Intrebare: cum trebuie sa procedez? Trebuie sa discut cu tatal copilului, am nevoie de acceptul sau pentru a putea pleca cu copilul? Contractul de munca este pe perioada nedeterminata.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:26, 29 August 2008
Se pare ca pentru plecarea pe termen mai lung cu copilul este nevoie de acordul tatalui, chiar daca nu ati fost casatorita legal. Fiind vorba de drepturile tatalui referitoare la dreptul de vizita , la dreptul de a avea relatii cu copilul etc.
elis a scris:

Se pare ca pentru plecarea pe termen mai lung cu copilul este nevoie de acordul tatalui, chiar daca nu ati fost casatorita legal. Fiind vorba de drepturile tatalui referitoare la dreptul de vizita , la dreptul de a avea relatii cu copilul etc.

Multumesc pentru raspuns! Mi-ati putea spune unde exact sa ma interesez daca am sau nu nevoie de acest acord? Si daca tatal nu va accepta, ce sanse am ca, totusi, sa pot pleca? E vorba de un job foarte bun, financiar, dar mai ales profesional. Am trecut prin multe furci caudine ca sa-l pot obtine si de aceea nu vrea sa-l ratez. Dar in nici un caz nu pot pleca fara copil. Va rog mult, ajutati-ma cu inca o informatie! Multumesc!
In caz de refuz din partea tatalui in ceea ce priveste acordul, va puteti adresa instantei de judecata. In acest sens, se exprima si art.18 alin.2 teza a II-a din Legea nr.272/2004.
Multumesc din suflet pentru lamuriri, weekend placut!
elis a scris:

Au mai fost si alte discutii pe aceasta tema si opinia generala era ca, daca minorul a fost incredintat spre crestere si educare unuia din parinti prin hotarare judecatoreasca, nu mai este necesar acceptul celuilalt parinte pentru a parasi tara. Care este adevarul?

Alte discuții în legătură

Mai e sau nu mai este valabila legea 272/2004 ?!? marcela31 marcela31 Din ceea ce s-a discutat pe aici am inteles ca un minor poate iesi din tara cu parintele caruia i-a fost incredintat pe cale judecatoreasca fara a mai fi ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil minor RaduTatiana RaduTatiana Buna ziua! Trebuie sa plec in strainatate (misiune) pentru 3-4 ani si trebuie sa-mi iau cu mine si copilul, minor, 13 ani. Copilul imi este incredintat spre ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii de catre un parinte cu un copil rezultat in afara casatoriei cosmin_buc cosmin_buc am urmatoarea problema:viitoarea mea sotie are un copil dintr-o relatie anterioara, fara a fi fost vreodata casatorita cu tatal acestuia.copilul a fost ... (vezi toată discuția)