Un apartament care avea datorii de 10000 lei , a fost cumparat prin licitatie , noul proprietar a adus actul de proprietate in care scrie ca apartamentul nu are datorii de nici un fel , si nu doreste sa plateasca datoria vechiului proprietar , deoarece spune el ca nu este datoria lui si ca nu a stiut ca are datorii .
Acum urmeaza partea frumoasa .
El doreste sa plateasca cele doua luni de cand sta in apartament si sa primeasca de la asociatie adeverinta din care sa reiese ca nu are datorii la intretinere deoarece vrea sa il vanda.
In acest caz cum se procedeaza , primeste sau nu adeverinta si dece .
Buna seara,
Ar fi bine sa ii dati in judecata, atat pe fostul proprietar cat si pe actualul...
Veti solicita plata la zi a intretinerii si a restantelor precum si a cheltuielilor de judecata...
Ebine sa tineti seama de prerogativele pe care le aveti ca si asociatie de proprietari.
Cu stima.
Asociatia nu trebuie sa-i dea adeverinta pana nu plateste tot ce are in debit. Daca nu procedati asa, o veti tine asa, cu datoria la acest apartament, o vesnicie.
Da, problema asociatiei este sa recupereze banii de la vechiul proprietar datornic.
Noul proprietar nu are nicio datorie la asociatia de proprietari.
Era bine sa fi angajat avocat mai inainte...
Mai puteti angaja si acum avocat dar va fi foarte greu...
noul proprietar a cumparat la licitatie fara nici o sarcina
asociatia a fost instiintata de licitator de licitatie si trebuia sa trimita o adresa cu debitele vechiului proprietar
asociatia trebuie sa recupereze datoriile de la vechiul proprietar pe cal legala
dar daca vreti sa vindeti,si aveti un castig bun,puteti merge la administrator si sa-i explicati situatia si poate cadeti la o invoiala si platiti 1/2 din datorie si va da adeverinta,sau ...
nu platiti,asteptati sa-l dea in judecata adm, pe vechiul proprietar,...? ..ani,si apoi va da adeverinta
Problema pusa in discutie nu este asa de simpla pe cat pare, desi as. prop. are vina ei ca nu si-a luat nici-o masura de prevedere pentru ca ap. sa nu poata fi instrainat (cunosc un caz in care as. prop. a instituit privilegiul imobiliar si apartamentul a fost instrainat ca fiind lipsit de sarcini, asa ca lasati-o mai tango cu lipsa de sarcini)!
Ei bine, eu inteleg ca a avut loc o licitatie, deci ap. a fost ”executat”, nu de asociatie in urma unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile, ci de altcineva, din alte motive, asa incat acum asociatiei ii va veni f. greu sa mai emita pretentii, dar vorba d-lui avocat, nu este imposibil. Bun, insa eu intreb asa de flori degeaba, adjudecatorul, om serios si respectabil in urbea sa - om scolit si uns cu toate alifiile din lume, chiar nu aveau cunostinta de faptul ca acel apartament face parte dintr-un condominiu, dintr-o as. de proprietari, ca daca a ajuns un om sa-si piarda ap. din cine stie ce necazuri - sigur nu avea bani sa-si mai achite si intretinerea? Nu 10.000 lei. putea sa aiba o datorie de 50 de lei, trebuia sa se tina cont de ea? Putea ex. judecatoresc sa informeze pe adjudecator ca, uite domnule, apartamentul mai are si ceva restante la asociatie, vezi ai grija... Dar nu, baietii ”taie in carne vie” si un apartament de 40-50mii de euro, il ”scoti” printr-o licitatie vai de mama ei la mai putin de jumatate de pret! Este o afacere, nu? Adjudeci casa, mergi la asociatie, schimbi proprietarul, fortezi nota sa-ti emita adeverinta (daca cei de la asociatie sunt prosti sadea) sa-l poti instraina ”ca lumea”, ca pe tine de fapt nu te-a interesat imobiliarul, ci monetarul...
Bravos natiune, ce mai este si cu capitalismul asta mioritic!