avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament cu datorii , proprietar nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament cu datorii , proprietar nou

Un apartament care avea datorii de 10000 lei , a fost cumparat prin licitatie , noul proprietar a adus actul de proprietate in care scrie ca apartamentul nu are datorii de nici un fel , si nu doreste sa plateasca datoria vechiului proprietar , deoarece spune el ca nu este datoria lui si ca nu a stiut ca are datorii .
Acum urmeaza partea frumoasa .
El doreste sa plateasca cele doua luni de cand sta in apartament si sa primeasca de la asociatie adeverinta din care sa reiese ca nu are datorii la intretinere deoarece vrea sa il vanda.
In acest caz cum se procedeaza , primeste sau nu adeverinta si dece .

Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:57, 6 Septembrie 2011
Observ ca mi-au fost sterse cateva mesaje pe motiv de inutilitate...

Nu cred ca va veti putea recupera banii..
Executorul nu avea nicio obligatie sa retina banii ca sa ii recupereze asociatia.
Incalca drepturile proprietarilor.

Sper ca aceasta parere este utila...

Faptul ca avocatul nu a stiut ce are de facut nu cred ca inseamna ca a stiut ce avea de facut...daca nu a facut...
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este bine sa se tina cont de faptul ca nu in toate municipiile se accepta privilegiul imobiliar si mai mult de atat chiar daca afli ca apt.este scos la licitatie ce te faci cand suma datorata catre banca este mai mare decat valoarea apartamentului?Ce sume revin asociatiei?Doar cheltuielile de executare!Si mai este ceva:se dau termene de catre onorata instanta dupa 4-5 luni de la depunerea dosarului in instanta!
Daca tot am scris acum as vrea sa ma lamuriti si pe mine daca este corect ca un dosar sa fie suspendat din cauza faptului ca asociatia nu a depus copie de contractul de vanzare -cumparare al debitorului,cunoscand situatia ca,desi legea o cere,proprietarul nu depune copie de pe actul de proprietate. Chiar si asta este una din probleme:unii onor judecatori suspenda cauza din motiv de neprezentare copie act proprietate desi ar trebui ca dumnealor sa abiliteze reprezentantul asociatiei sa obtina acest act!Dar.........Va multumesc!
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti...
1. Faza ca nu in toate municipiile se accepta privilegiul imobiliar... adica va referiti la municipiile din Romania sau din Papua Noua Guinee? Nu pot sa cred asa ceva!
2. Nu am auzit de suspendarea unui dosar in instanta din lipsa copiei contractului de vanzare/ cumparare. Adica vrea instanta sa constate ca judecarea se refera taman la proprietarul X-ulescu si asociatia nu are copia contractului pentru ca de fapt proprietarul nu a prezentat-o la asociatie?
In acest caz trebuie sa mergeti la OCPI, Birou publicitate imobiliara sa intrebati (oficial) cine este proprietarul apartamentului in cauza si raspunsul respectiv il prezentati instantei. trebuie sa stiti ca se platesc niste taxe pentru orice informatie data de catre respectiva institutie.
Va multumesc si aveti dreptate ca este surprinzator pentru dumneavoastra si chiar si pentru mine este vb de instanta din Ploiesti.Cu stima!
Instrainarea apartamentului a avut ca scop si sustragerea de la plata datoriilor catre asociatie.
Oricum, faptul a fost implinit, degeaba mai vorbim de privilegii imobiliare. Datoria catre asociatie va putea fi obtinuta numai la tribunal. Daca vechiul proprietar are de unde nu cred ca vor fi probleme in acest sens.

O alta cala care ar putea fi luata in calcul ar fi de anularea acestei instrainari. In cazul ca se va putea demonstra ca a fost facuta cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor. Faptul ca asociatia a dat in judecata proprietarul inca de acum un an este definitoriu.

Dar mai inainte de toate, concediati avocatul asociatiei. Si deasemenea schimbati si presedintele cu o persoana competenta.



@BaicoianuSImona
1.Sper ca stiti ca pe intreg teritoriul romaniei legea este aceeasi, inclusiv la Ploiesti. Nu cred ca s-a incalcat legea si ca doar ati interpretat gresit.
2.ca datoriile catre banca sunt mai mari decat valoarea apartamentului, acest lucru nu este surprinzator; de fapt la majoritatea executarilor e valabila aceasta afirmatie. Nu e nici o problema in acest caz, din suma obtinuta la licitatie mai intai se vor plati datoriile catre asociatie si apoi ce ramane catre banca.



Apropo de adeverinta, actualul proprietar poate vinde apartamentul si fara ea. Adeverinta trebuie la notar, insa un apartament se poate vinde si in alte moduri. Asa ca asociatia ar face bine sa se miste cat mai repede.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)
Santajat de asociatia de proprietari sect 5 bucuresti mihaimitrea mihaimitrea Buna seara! Sunt intr o situatie disperata! Am cumparat o locuinta acum un an prin Adjudecare-Licitatie de la un executor judecatoresc.In urma licitatiei si ... (vezi toată discuția)
Plata datorie intretinere a fostului proprietar, posibilitate de recuperare Ovidiu Mihai Ovidiu Mihai Buna ziua, Am cumparat un apartament de la banca, executat silit in luna mai 2013. Executorul mi-a comunicat ca acesta este liber de sarcini conf. art. 518 ... (vezi toată discuția)