O persoana X a fost concediat de angajator fara sa i se aduca la cunostinta de acest fapt si nu a semnat decizia de concediere, insa persoana X a aflat in ziua urmatoare de concediere de la o fosta colega, instiintarea se considera legala sau nu? Sau persoana X trebuie sa astepte sa i se aduca la cunostinta de catre angajator si sa semneze acea decizie? In acest sens persoana X poate sa depuna contestatie la tribunal? Mentionez ca persoana X a si intrat in posesia unei xerocopii a deciziei de concediere.
Instanta nu are nicio tangenta cu faptul ca ati absentat de la serviciu si nici nu va va intreba de ce ati lipsit de la munca ... in litigiile de munca , angajatorul are sarcina probei ...
Daca nu vi s-a comunicat decizia de concediere solicitati instantei sa-l oblige pe angajator sa va comunice un exemplar de pe aceasta decizie.. contestarea deciziei de concediere o puteti face numai daca nu sunt indeplinite conditiile de forma si de fond prevazute de lege.
Pot solicita daune morale? Totodata pot sa ma angajez la o alta unitate in aceasta perioada si sa contest in tribunal abia dupa ce mi-i se comunica decizia?
Puteti solicita daune morale ... Obligarea angajatorului la plata daunelor morale a fost reglementata expres prin Legea nr. 237/2007 privind modificarea alin. (1) al art. 269 din Codul muncii - in prezent, art.253.
Pana la solutionarea contestatiei dvs va puteti angaja in alta parte ... nu exista niciun impediment in aceasta privinta.
Asa cum v-am mai precizat , dupa comunicarea deciziei va puteti adresa Tribunalului in raza caruia domiciliati in vederea solutionarii contestatiei dvs.
Concediere disciplinra
Ibi88
Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)