avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare concediere disciplinara.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare concediere disciplinara.

O persoana X a fost concediat de angajator fara sa i se aduca la cunostinta de acest fapt si nu a semnat decizia de concediere, insa persoana X a aflat in ziua urmatoare de concediere de la o fosta colega, instiintarea se considera legala sau nu? Sau persoana X trebuie sa astepte sa i se aduca la cunostinta de catre angajator si sa semneze acea decizie? In acest sens persoana X poate sa depuna contestatie la tribunal? Mentionez ca persoana X a si intrat in posesia unei xerocopii a deciziei de concediere.
Cel mai recent răspuns: ionelmic , utilizator 22:18, 7 Septembrie 2011
Multumesc, exista o limita minima si maxima a daunelor morale pe care le pot solicita, sau trebuie sa justific anumite cheltuieli pe care le-am suportat dupa concediere pentru a obtine daune morale? Iar plata salariilor restante se poate face pana la angajarea mea la alt angajator sau si pe perioada cat eu sunt angajat la alt angajator?
daca nu va prezentati la locul de munca si nu ati primit decizia de concediere, riscati sa fiti dat afara pentru absente nemotivate. prin urmare, chiar daca ati castiga prima contestatie, cu siguranta nu o mai puteti castiga pe a doua, daca intr-adevar nu v-ati prezentat.
Nu ai inteles discutia "romibaro", cum poate un angajator sa ma puna absent nemotivat din moment ce mi-a desfacut contractul individual de munca?
ionelmic a scris:

Multumesc, exista o limita minima si maxima a daunelor morale pe care le pot solicita, sau trebuie sa justific anumite cheltuieli pe care le-am suportat dupa concediere pentru a obtine daune morale? Iar plata salariilor restante se poate face pana la angajarea mea la alt angajator sau si pe perioada cat eu sunt angajat la alt angajator?

Problema evaluarii, acordarii sau respingerii daunelor morale reprezinta atat un aspect de legalitate, cat si de oportunitate, intruaât legea nu ofera suficiente criterii de individualizare a sumelor reprezentand echivalentul prejudiciului moral. In acest sens, un rol esențial il au sustinerile partilor si materialul probatoriu administrat, precum si intelepciunea magistratului.

In lipsa unor criterii legale de determinare a cuantumului daunelor morale, instanta va stabili intinderea acestora, in raport cu gravitatea vatamarilor produse si de intensitatea suferintelor cauzate.
Multumesc mult pentru colaborare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, la cate absente nemotivate i se va desface contractul de munca unui angajat? se face cu art 61 a ? in cazul in cat\\re nu i s-a descfacut ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)