avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Buna seara! Spuneti-mi va rog ce e de facut in urmatoarea speta. Parintii mei platesc impozit pt o casa la tara, de 11 ani de cand au murit bunicii din partea tatalui. Mentionez ca nici unul dintre fratii tatalui, nu s-au ocupat de casa. Dupa cat timp au drept deplin la mostenire in situatia in care sunt singurii platitori la buget a datoriilor.


Va multumesc!
niciodata
trebuie facuta succesiunea si impartita fratilor,indiferent cine are grija de ea
Da,trebuie facuta succesiunea.
buna ziua.
daca tatal dvs. doreste sa devina unic succesor legal al parintilor sai, poate proceda astfel:
investeste instanta de judecata cu actiunea partajului succeoral si -i declara straini de succesiune pe fratii dansului. aceasta situatie este valabila in cazul in care unchii dvs. nu si-au exprimat optiunea succesorala in termenul legal, la notar. avand in vedere ca tata dvs. a platit taxele si impozitele aferente bunului care intra in masa succesorala , de la decesul parintilor sai , se prezuma ca este singurul succesor care a acceptat tacit succesiunea.
puteti cere mai multe lamuriri unui avocat sau nitar.
Daca fratii tatalui Dv. nu au facut acte de acceptare tacita a succesiunii ( altele decit plata impozitului pe casa) puteti solicita constatarea faptului ca acestia sunt straini de succesiunea bunicilor Dv.si a calitatii de acceptant tacit a mostenirii in ceea ce ii priveste pe parintii Dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen acceptanta succesorala - legea 18/1991 adriana-de adriana-de Stimati Domnilor Avocati, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Este vorba de dezbaterea succesiunii dupa bunica mea, plecata din tara cu fiul ei ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Olteanu Aura Olteanu Aura Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi. Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire ormenisan alina ormenisan alina Bunicii mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005, iar fratele lui in 2007) ... (vezi toată discuția)