Buna seara! Spuneti-mi va rog ce e de facut in urmatoarea speta. Parintii mei platesc impozit pt o casa la tara, de 11 ani de cand au murit bunicii din partea tatalui. Mentionez ca nici unul dintre fratii tatalui, nu s-au ocupat de casa. Dupa cat timp au drept deplin la mostenire in situatia in care sunt singurii platitori la buget a datoriilor.
buna ziua.
daca tatal dvs. doreste sa devina unic succesor legal al parintilor sai, poate proceda astfel:
investeste instanta de judecata cu actiunea partajului succeoral si -i declara straini de succesiune pe fratii dansului. aceasta situatie este valabila in cazul in care unchii dvs. nu si-au exprimat optiunea succesorala in termenul legal, la notar. avand in vedere ca tata dvs. a platit taxele si impozitele aferente bunului care intra in masa succesorala , de la decesul parintilor sai , se prezuma ca este singurul succesor care a acceptat tacit succesiunea.
puteti cere mai multe lamuriri unui avocat sau nitar.
Daca fratii tatalui Dv. nu au facut acte de acceptare tacita a succesiunii ( altele decit plata impozitului pe casa) puteti solicita constatarea faptului ca acestia sunt straini de succesiunea bunicilor Dv.si a calitatii de acceptant tacit a mostenirii in ceea ce ii priveste pe parintii Dv.
Mostenire
ormenisan alina
Bunicii mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005, iar fratele lui in 2007) ... (vezi toată discuția)