avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua, tocmai am terminat un proces pt incredintare minor , fara divort si mi a venit hotararea acasa , am citito si nu scrie niciunde ca este o hotarare definitiva si irevocabila, astept un ras urgent va roog
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:25, 6 Septembrie 2011
Este firesc sa nu existe aceasta mentiune, pentru ca hotararea dvs. nu este definitiva si irevocabila.
De la data comunicarii hotararii va curge termenul de apel, termen pe care il aveti de alfel mentionat la finalul hotararii.
Dupa expirarea acestuia, daca nici una dintre parti nu formuleaza apel, veti putea solicita instantei legalizarea hotararii cu mentiunea " definitiva si irevocabila".
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Da, daca nu se declara apel o veti putea legaliza si vor aparea si mentiunile dorite de dvs.
Daca se declara apel veti mai avea de asteptat...
sa nu faca el apel in istanta?

mai am o intrebare......cat ma mai costa sa o legalizez etc? pt k dna avocat mi a spus ca imi mai trebuie 6 mil pt legalizare etc
Costul unei legalizari ( fara avocat) l-am aratat deja in raspunsul anterior.
Onorariul avocatului se stabileste cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfatul unui avocat peticel peticel am divortat de sotul meu...pe data de 29 iunie am primit hotararea de divort...am fost la evidenta populatiei pentru schimbarea buletinului dar m-i sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)