avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nu m-am prezentat la judecatorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nu m-am prezentat la judecatorie

buna am contestat o amenda contraventionala, am fost citat dar problema e ca judecatoria sa mutat si nu am mai ajuns la proces. cam ce se intampla in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:11, 7 Septembrie 2011
Daca a fost primul termen si nu ati solicitat instantei judecarea in lipsa,urmeaza a se dispune amanare si termen,care va fi comunicat
@dodo7
Puteti afla ce s-a intamplat de pe portalul instantelor, dupa numele dvs. sau nr de dosar: www.noulportal.just.ro
Daca s-a dat termen si stiti ca nu mai ajungeti, trimiteti prin posta sau fax o solicitare de judecata in lipsa, cf art. 242 alin.(2) Cod proc. civ.
Multumesc frumos da a fost primul termen, nu am cerut amanare ca am vrut sa merg, dar nu am fost atent ca sa schimbat locatia unde e judecatoria si nu mai ajungeam la ora stabilita!

@adutescu acum o sa fiu ca stiu locatia, dar m-am speriat am crezut ca imi da amenda sau ceva de genu.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
dodo7, utilizator
Nu se va intampla nimic , o sa fiti chemat la o alta data.
dodo7 a scris:

@adutescu acum o sa fiu ca stiu locatia, dar m-am speriat am crezut ca imi da amenda sau ceva de genu.

Nu, Doamne fereste, nu primiti amenda. Sanctiunea ar fi doar suspendarea, daca nici una dintre parti nu e prezenta si nu au cerut judecarea in lipsa. Oricum interesul dvs. este sa se judece, ca poate castigati. Nu uitati sa verificati pe portal.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot trimite un inscris in instanta? ilieiri ilieiri am contestat un proces-verbal, la cel de-al treilea termen sa primit intampinare si material probator. Am cerut termen pentru a studia inscrisurile depuse. La ... (vezi toată discuția)
Inscris judecare in lipsa lcarlisian lcarlisian Buna ziua, Am inaintat catre Judecatorie o plangere impotriva unui Proces verbal de contraventie. (Amenda, Codul rutier, am dreptate, nu mai am nimic de ... (vezi toată discuția)
Recurs bilet la ordin pneuros pneuros Am depus un BO refuzat la plata pt investire si s-a admis la judecatorie, pe urma emitentul a facut recurs la tribunal, unde la primul termen avocatul lor a ... (vezi toată discuția)