avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament cu sau fara succesiune in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament cu sau fara succesiune in urma decesului unui dintre soti dupa divort,

- In urma demolarii unei parti din imobil, pentru largirea unei strazi, parintii mei au primit un apartament. O perioada de timp am platit chirie, dupa care l-am cumparat de la ACRIL- cum se numea pe atunci institutia. La incheierea contractului de vanzare-cumparare, am fost pus sa declar ca sunt casatorit cu numita...., pe atunci sotia mea. La o perioada de timp am divortat cu acordul ambelor parti, fara a se face partaj, nefiind solicitat de niciunul dintre noi. Dupa vreo 4 ani, de la pronuntarea divortului, sotia mea a decedat, in urma casatoriei neavand copii.
- Plata impozitului anual pe locuinta vine pe numele meu.
- Pentru a putea vinde apartamentul, voi fi obligat sa efectuez succesiunea cu fostii mei socrii?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ANA - GABRIELA, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:32, 6 Septembrie 2011
Dvs n-o mosteniti pe fosta sotie. Parintii dansii vor mosteni partea dansii de imobil. Incercati sa va intelegeti cu acestia pt vanzarea ap ( dupa ce dansii dezbat succesiunea dupa fiica lor),altfel ajungeti in instanta pt iesire din indiviziune
ANA - GABRIELA a scris:

- In urma demolarii unei parti din imobil, pentru largirea unei strazi, parintii mei au primit un apartament. O perioada de timp am platit chirie, dupa care l-am cumparat de la ACRIL- cum se numea pe atunci institutia. La incheierea contractului de vanzare-cumparare, am fost pus sa declar ca sunt casatorit cu numita...., pe atunci sotia mea. La o perioada de timp am divortat cu acordul ambelor parti, fara a se face partaj, nefiind solicitat de niciunul dintre noi. Dupa vreo 4 ani, de la pronuntarea divortului, sotia mea a decedat, in urma casatoriei neavand copii.
- Plata impozitului anual pe locuinta vine pe numele meu.
- Pentru a putea vinde apartamentul, voi fi obligat sa efectuez succesiunea cu fostii mei socrii?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi

ce succesiune?
sotul mosteneste sotia,nu parintii
La data deschiderii succesiunii fostei sotii , divortul era pronuntat de 4 ani spune aana- gabriela, astfel incit sotul nu are drept de mostenire.
Numai parintii au vocatie succesorala, nu sotia, de vreme ce exista o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, privind desfacerea casatoriei prin divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire fost soț decedat Alice Vanatoru Alice Vanatoru Bună ziua! Am o nelămurire în legătură cu următoarea speță: dacă în timpul căsătoriei soțul intră în posesia unui teren prin intermediul unui ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa fostul sot defunct bms bms Doamna E. si sotul a cumparat din fondul locativ de stat un apartament, in 1992, contractul prevedea plata in rate catre proprietar adica catre primarie. In ... (vezi toată discuția)