avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violenta in familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violenta in familie

buna ziua!


nu de curand am venit de la bunica mea din provincie care locuieste cu fiul ei.
am reusit sa constat ca acesta consuma bauturi alcoolice in exces si , nu putine au fost cazurile in care a aplicat corectii bunicii mele.

am fost la politia din sat in repetate randuri, insa nu au reactionat. a 3-a oara i-am amenintat ca ma voi duce la procurorul de care tin si, pe langa ca voi depune o plangere la acesta, il voi instiinta si de pasivitatea lor.
m-au intrebat daca agresorul are datoriile la fondul de asigurari sociale platit. m-am interesat si nu le avea, era dator cu aprox. 300 de ron. politistii au spus ca au solutia! daca platesc asigurarile sociale, data viitoare cand se va intampla sa fie violent, va veni salvarea si il vor duce la dezintoxicare. "e lege noua care ne permite acest lucru". asa s-au exprimat, asa va comunic si dvs mai departe. am platit 300 ron asigurarile sociale.....

stiu ca exista art 113 si 114 cp, dar acestea presupun o actiune penala demarata, o trimitere in judecata, o infatisare in fata instantei, dar acestea sunt ineficiente , ptr ca bunica mea nu este de acord "sa isi trimita copilul in inchisoare, oricat de violent ar fi".

am ajuns in bucuresti intr-un final, cu promisiuni ferme din parte politistilor ca va veni salvarea. i-am intrebat nr actului normativ, nu au stiut sa imi spuna, au garantat si au tot garantat, sa stau linistit!

aveti idee despre ce act normativ este vorba?
sau, este vreo solutie practica ce sa permita obligarea la tratamnt medical, chiar obligarea la internare medicala, in afara unui proces penal?

va multumesc, si , orice sfat imi este de plin ajutor.
Cel mai recent răspuns: anamarian , utilizator 02:12, 8 Septembrie 2008
Acei politisti care au fost sesizati in legatura cu acea violenta, nu si-au indeplinit corect atributiile de servici! Faptul ca au constatat existenta acelei violente in urma unei plangeri si nu au luat nicio masura impotriva agresorului, este un lucru foarte grav! S-au multumit sa pomeneasca de existenta unui act normativ, despre care doar au auzit, si atat.
Daca nu ma insel, memoria nu-mi joaca feste, este vorba despre Legea nr.217/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, privind violenta in familie. Acesti politisti trebuiau sa cunoasca aceasta lege foarte bine pentru ca se intampla foarte des asemenea evenimente nefericite in familie.
Daca bunica dumneavostra refuza sa depuna plangere impotriva fiului ei, politistilor le este imposibil sa demareze o ancheta. Acestia nu-i pot aplica decat o amenda contraventionala in temeiul L61/91,daca tulbura liniste publica!
Este vorba despre combaterea violentei in familie, reglementata prin Legea nr.217/2002, simata av_lory!
Multumesc mult. Aveam cunostinta de aceasta lege, dar cred ca am inteles foarte bine ca bunica dansului refuza sa depuna plangere impotriva celui care o agreseaza.Legea prevede destul de clar,"" daca violenta s-a produs, victima trebuie sa se prezinte in termen de cel mult 48 de ore de la producerea agresiunii la Se.rviciul Medoco-Legal.Pentru ca Politia sa poata apara de repetarea violentelor, este bine sa fie facuta o plangere care sa fie inregistrata la poloitie.".
Tinand cont de ce a postat dislexic ,mai degraba este vorba de violenta in familie! Cel putin asa am inteles din text cand s-a referit la acei politisti care au facut trimitere la o lege despre care auzisera nu nu stiau ce reglementeaza! Ca bunica nu doreste sa faca plangere penala imptriva propriului copil, este treaba ei si suporta consecintele cu stoicism! "Sangele apa nu se face", parca asa se spune in popor!

Alte discuții în legătură

Obtinere interdictie de proximitate si interdictie de acces in locuinta in partaj hulian hulian Am 2 probleme. Primo: se poate obtine interdictia accesului fostului sot in apartament, acesta fiind in proces de partaj, in curs? El locuieste in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie - urgenta! Sophya Sophya Buna seara. stie cineva cum as putea pune in aplicare teoria ordinului de restrictie. speta e urmatoarea: [b]x concubina[/b] lui z. [b]x se desparte de ... (vezi toată discuția)
Legea 25/2012 va rog ajutati-ma! cristian206 cristian206 Buna ziua! Am 17 ani si impreuna cu mama mea avem de ceva vreme probleme cu tatal meu, care este violent si ne ameninta cu moartea, dar mai ales este deranjant ... (vezi toată discuția)