Buna ziua.Am iesit la pensie (de invaliditate)din politie cu o vechime de 28 ani.Am inteles ca ,conf art.13 al.2 din Legea285 beneficiez de ajutoarele stabilite de Legea284/2010 art20 al.1.Avind virsta am fost instiintat ca pensia de invaliditate o transforma in pensie ptr.limita de virsta.In Legea 263/2010 pensia de serviciu nu mai exista(cu acest titlu)iar al 2 al art.20 sectiunea 3 din Legea 284 specifica primirea a inca 2 solde/an pina la implinirea virstei...etc.Va rog respectuos sa-mi raspundeti daca beneficiez si de cele 2solde/an conf.al.2
si eu am iesit la pensie de boala in 2011 iunie si nu stiu daca avem si acest drept la doua solde , cine poate sa raspunda de la financiar au spus ca numai la ajutoare.
I-si bat joc de noi ,cel putin mie la serv. personal mi-a aratat o hartie "de fapt un colaj cu diferite trimiteri la lege (263 ;284;285 , etc) paragrafe,aliniate subtil strecurate" pentru a intari o asertiune a Ministerului Muncii in care se specifica ca pensia de serviciu in acceptiunea pupinbasistilor de acolo este doar pensia la limita de varsta iar eu pensionar de invaliditate n-am dreptul decat la 12 salari dar nu si la cele 2 pe an .