avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neacceptarea mostenirii in termen legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neacceptarea mostenirii in termen legal

poate fi anulat un certificat de mostenitor emis la cinci luni dupa decesul unuia dintre mostenitori dar care a fost trecut in certificatul de mostenitor ca acceptant al mostenirii in1989 de Notariatul de Stat?copii mostenitorului decedat si sotia supravietuitoare nu au procedat la obtinerea certificatului de mostenitor nici in anul 2011 la 22 ani dupa decesul acestuia.Ce drepturi mai au acestea din cota de 1/3 cu care figureaza mostenitorul decedat daca descendentii si sotia supravietuitoare au folosit in tot acest timp imobilul trecut in masa succesorala si daca nu pot face dovada acceptarii in termen de sase luni de la deces?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:03, 6 Septembrie 2011
Intrebarea dvs. vizeaza un raspuns complex si trebuie purtata o discutie aprofundata in cele mai mici detalii.
Ar fi recomandabil sa consultati verbal un avocat.
Este limpede ca fara proces nu se va putea face nimic si astfel de procese au un grad ridicat de complexitate.
Daca dvs. sau avocatul nu va redacteaza bine actiunea se va respinge ca inadmisibila, instanta invocand din oficiu exceptia inadmisibilitatii.
cam greu. ar trebui sa existe motive pt ca instanta sa constate nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mostenire law_teona@yahoo.com law_teona@yahoo.com Buna!Ma numesc D. Ioana,si as avea o speta de rezolvat.A proprietarul unui apartament impreuna cu sotia B,decedeaza.A si B au 2 copii din casatorie.Care vor fi ... (vezi toată discuția)
Succesiune la doi ani după decesul tatălui recăsătorit. este posibil să fiu decăzut din dreptul succesoral? nanook61abc nanook61abc Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 2 ani si nu s-a dezbatut succesiunea. Mentionez ca era casatorit cu o alta persoana decat mama noastra(suntem 3 copii ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)