avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se intampla daca am inceput serviciul si vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se intampla daca am inceput serviciul si vreau sa reintru in CIC pana la 2 ani?

Am nascut in noiembrie 2010 (deci am prins vechiul cod al muncii) si ma gandesc ca dupa 1 an sa ma reintorc la serviciu. Intrebarea este:
1. pot sa reintru in CIC pana la 2 ani dupa o perioada de munca? cum se va calcula indemnizatia in acest caz?
2. dupa noul cod al muncii mai este obligat angajatorul sa imi asigure postul in cazul in care stau 2 ani acasa? am auzit ca nu ar fi obligat si pentru anul 2...
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
niculel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 6 Septembrie 2011
1. Daca sunteti in CCC si reluati activitatea inainte de terminarea CCC acesta se suspenda.
2. Daca reintrati in CCC atunci inceteaza suspendarea acestuia si se reia cu aceeasi indemnizatie.
3. - Dar revenirea din CCC si reluarea acestuia trebuie aprobata de angajator, nu puteti sa veniti si sa plecati asa de cate ori doriti dvs. pana la implinirea a 2 ani a copilului.
- daca prima data ati facut cerere sa stati pana ce copilul implineste 2 ani si v-a fost aprobata de angajator atunci este posibil ca acesta sa nu va aprobe sa suspendati CCC si sa-l reluati cand vreti dvs.
4. Angajatorul nu este obligat sa pastreze locul de munca pana veniti din CCC. El poate desfiinta locul de munca oricand, in timpul CCC sau dupa aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare cic anays anays Sunt in CIC pana in august 2015. Firma unde am lucrat se va inchide in decembrie 2014 si mi s-a propus reluarea CM pana in decembrie, urmand ca la finalul ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in cic cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Eu am fost in CIC (am revenit la serviciu) si a intrat sotul in CIC. Acum din mai multe motive trebuie sa intru eu iar in CIC. Se poate asta? Ce ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in ccc penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti-mi va rog, cum se procedeaza atunci cand vrei sa te reintorci in ccc? Am fost o perioada in CCC, am intrerupt CCC, mi-am reluat activitatea ... (vezi toată discuția)