avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata utila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata utila

Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si "suprafata din acte".
Suprafata "din acte" ce reprezinta si cum a fost ea calculata?

Este vorba de un apartament care are "in acte" 42 de mp si "din masurare" doar 38 mp. Vine un cadastrist scoate o ruleta si masoara. Cat de exacta este masuratoarea lui?
Nu. Problema nu este rezolvata ASA CUM VREAU EU pentru ca toata lumea nu vrea sa fie nimic corect la sange. Sprafata DIN ACTE difera cam cu 7 % deci se poate sa fie o pb.
DAR cum eu vand acuma nu mai conteaza cum se rezolva. Sunt multe alte acte dupa care am alergat iar cel pe care l-am prezentat e cel mai corect act pe care il am.
De aceea am si intrebat ce valoare are in instanta suprafata din acte" suprafata care nu exista in nici un act din cele pe care le detin.
Din ce spune-ti Dvs, D-le Macovei reiese exact ce banuiam si anume ca undeva e o greseala daca e sa citim legea. Doar ca vedeti ca toti de paici isi baga piciorusele si totul se perpetueaza iar cei care vin si citesc actul STIU despre ce e vorba dar TAC pentru ca asa e toata societate.

Asta e...

Tot se repeta ca e unicat...eu cred ca nu aveti prea multe acte de genul asta citite cu atentie.
sanatateeeeee
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafața apartamentului este mai mică decât în actul de proprietate anthynidiany anthynidiany Vrem să vindem un apartament și am făcut documentația cadastrală. În urma măsurătorilor a reieșit o diferență de 1,40 mp. Apartamentul are utili 72 ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare tisamar tisamar Am cumparat un teren care are o suprafata de 2337 mp in CF, insa in realitate suprafata masurata a terenului este de numai 2198 mp. Intre timp am construit o ... (vezi toată discuția)
Donatie&cadastru adrian20 adrian20 In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa ... (vezi toată discuția)