avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restructurare credit ... Avantaje si dezavantaje
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restructurare credit ... Avantaje si dezavantaje

Buna ziua,

Am un credit si banca mi-a propus o restructurare. Este bine sa fac restructurare? Ce avantaje si dezavantaje am?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:37, 6 Septembrie 2011
in primul rand ce inseamna restructurare ?
- rata redusa cu un anumit procent pentru anumita perioada de timp?
- cresterea duratei de rambursare a creditului?
va sfatuiesc sa apelati la restructurare doar daca va aflati in dificultate financiara, si chiar va este imposibil sa achitati rata. O restructurare presupune recalcularea dobanzii , iar procentul de dobanda din rata va creste (rata fiind compusa din capital si dobanda), practic dupa perioada de restructurare veti avea o rata mai mare iar mare parte din rata va fi reprezentata de dobanda si comisione, ceea ce inseamna ca soldul creditului va scadea insignifiant. Trenuie sa va ganditi bine inainte sa apelati la aceasta masura, mai bine incercati sa vedeti ce oferte au si alte banci si sa refinantati creditul undeva mai ieftin si pe perioada maxima pentru produsul respectiv, pentru a avea o rata mai mica.

succes
Vedeti mai multe amanunte aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata integrala credit gabyioio gabyioio Buna seara! Problema mea este urmatoarea: in iulie, fiind in pana de bani, am facut o refinantare a unui credit. Mai aveam de platit vreo 70 de milioane. ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Rate c.e.c. MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , Stie cineva daca la CEC se pot <ingheta> ratele la un credit imobiliar pe o perioada de timp ( 6 luni ) si ce costuri suplimentare sunt ? (vezi toată discuția)