avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare drepturi banesti

Care este termenul limita pana la care pot solicita unei fime drepturile mele salariale si pe ce perioada.Adica pana cand am dreptul sa dau in judecata firma si care este perioada pe care pot cere salariu. Am incetat activitatea in acea firma in iulie 2010, iar salariul nu l-am ridicat din 2008-2010. Trebuie sa fac mentiunea ca firma era a mea si a fostului meu sot, in care el este asociat unic...

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri:)
Cel mai recent răspuns: aschiutza , utilizator 17:50, 6 Septembrie 2011
Termenul de prescriptie este de 3 ani de la data de cand trebuia sa vi se achite salariul ... astfel , veti putea solicita in instanta plata salariului retroactiv incepand cu data de 01.10.2008 ....
multumesc din tot sufletul pentru raspuns:hugall:
Completare:
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare ...:)
freeelis a scris:

Completare:
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare ...:)

Doamne, deja e prea frumos:kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu crynaku crynaku buna ziua !am lucrat la o firma de confectii ,administrator fiind un italian, cu carte de munca din decembrie 2012 pana pe data de 5 septembrie, cand am fost ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie. se aplica si coeficientii cor? narteaandrei narteaandrei Buna ziua, am o intrebare de neofit. Un lant de intrebari, de fapt. 1. Daca o persoana e angajata cu salariul minim pe economie pe un post care, conform COR, ... (vezi toată discuția)
Imi vreau salariile.cum il dau in judecata? IOANA9 IOANA9 X-( Mai am de primit 2 salarii de la o firma ce si-a incetat activitatea anul trecut. Am facut si o plangere la ITM si am primit si raspuns. Ma sfatuiesc sa ... (vezi toată discuția)