X-( Mai am de primit 2 salarii de la o firma ce si-a incetat activitatea anul trecut. Am facut si o plangere la ITM si am primit si raspuns. Ma sfatuiesc sa actionez in instanta. Cum procedez? Trebuie sa imi caut avocat? Cat ma costa? :-/
In acest sens, formulati o cerere de chemare in judecata a fostului angajator pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante ... actiunea este scutita de plata taxelor judiciare si o veti depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati.
Daca considerati ca va puteti descurca , atunci nu este nevoie de avocat .. in caz contrar, va putem spune ca onorariile difera de la un avocat la altul ...
Bineinteles ca in situatia mea sunt toti fostii angajati ai firmei in cauza. Se poate face o cerere "colectiva" de chemare in judecata? :hm: Precizez ca avem domiciliul in orase diferite. Sau se desemneaza un reprezentant?...ptr ca habar nu am cum trebuie procedat.
Aprox cu 8 luni in urma ne-au incetat contractele si stiu ca exista o anumita perioada de timp in care mai putem actiona in instanta, nu?
Multumesc ptr raspunsuri!
Trebuie sa promovati o actiune in instanta fiecare dintre dvs ... termenul de prescriptie al dreptului la actiune este de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariile ....