avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de imprumut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de imprumut

Buna ziua,

Am o mica nelamurire: un SRL incheie un contract de imprumut pentru o perioada de 10 luni cu asociatul sau (persoana juridica nerezidenta). Imprumutul se poate face fara dobanda?
Din verificarile facute de mine, contractul de imprumut se poate face si fara dobanda.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Alin Apostol
Cel mai recent răspuns: ContSters116443 , utilizator 16:29, 7 Septembrie 2011
Daca SRL imprumuta asociatul contractul e nul. daca e invers, trebuie raportat la BNR, si da, poate fi facut fara dobanda. Oricum dobanda ar fi cea legala
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Mai am o intrebare: daca acel contract de imprumut se face pe o perioada de maxim 11 luni, mai trebuie raportat la BNR?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Legea 99/1999 si legea 31, interpretare alina240 alina240 Buna ziua Am o nelamurire daca ma poate ajuta cineva. O PJ romana doreste sa ia un imprumut cu dobanda de la o PJ nerezidenta, mentionez ca PJ ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)