avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura/cerere de eliminare amprente si fotografii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura/cerere de eliminare amprente si fotografii prelevate de catre politie pentru un "suspect"

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti cum am putea proceda si formula o cerere pentru eliminarea amprentelor si fotografiilor tip 'infractor' prelevate de politie pentru o persoana care a fost acuzata fals si pentru care politia ne incredinteaza ca procurorul va decide neinceperea urmaririi penale. Trebuie sa asteptam mai intai decizia de neincepere a urmaririi penale? Exista posibilitatea acestei eliminari si baza carui articol de act normativ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 10 Septembrie 2011
Nu puteti "elimina" probe dintr-un dosar.:D Puteti sa le combateti cu alte mijloace de proba sau expertize.
Multumesc pentru raspuns, am inteles, nu ma gandeam la dosar, ci la baza de date a politiei. Adica daca ulterior oamenii vor viziona pozele in registrele cu poze ale infractorilor pentru identificare sau daca la un potential eveniment ulterior se va considera in baza amprentelor ca "a avut probleme cu legea".
Daca procurorul va decide NUP nu inseamna ca ati fost vinovat.
Dosarul va ramane cu toate inscrisurile din el.
Nu se poate face ceea ce vreti dvs.
Dosarul si baza de date nu sunt publice.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Adica daca un vecin ma acuza ca l-am batut ca e suparat pe mine (dar eu nici nu l-am atins) si mi se fac poze la politie, mi se iau amprente, ulterior apar in registrul cu fotografii unde alte persoane cauta sa identifice infractori?
Nu cred ca in cazul expus de dvs. se va proceda asa.
Chestiunea cu suspectii din acele caiete reprezinta altceva.
Este vorba de persoane condamnate pentru anumite infractiuni, cum ar fi furt sau talharie.Acele fotografii ajuta organul de politie la identificarea autorilor unor infractiuni.
Dvs. nu veti ajunge in acele caiete alaturi de acei indivizi certati cu legea penala.

Alte discuții în legătură

Divort intre un cetatean roman si unul olandez mariastan mariastan Buna ziua, Sunt din Romania si sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean olandez. Din pacate, relatia noastra nu mai merge de ceva timp si am hotarat ... (vezi toată discuția)
Urgentarea judecarii de cedo numai datorita reputatiei petentului? sam bam sam bam Am gasit un articol pe net care vi-l supun atentiei: Curtea europeană a drepturilor omului a informat azi, 20.12.2011, prin comunicat de presă, că a ... (vezi toată discuția)
Auto din jersey(uk) help:) marris marris Buna seara, as vrea sa stiu si eu daca exista taxa vamala pt o masina adusa din Jersey(Regatul unit al Marii Britanii) ? Am cumparat masina zilele trecute dar ... (vezi toată discuția)