avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orele suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orele suplimentare

Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire. Eu am ore suplimentare de recuperat, am facut cerere de recuperare si nu s-a aprobat, cu toate acestea eu nu am venit la servici si se pare ca figurez nemotivata. Va rog sa imi spune-ti daca este corect si ce am de facut. Mentionez ca de obicei aceste ore la nboi nu prera se acorda si nici nu sunt platite asa cum scrie la lege. Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: sarperosu , utilizator 18:27, 9 Septembrie 2011
Daca vor continua cu abuzul pot sa va faca cercetare disciplinara pentru lipsa nemotivata (deoarece inteleg ca nu v-au inregistrat cererea). Dupa aceasta cercetare va pot da ca si sanctiune retineri din salariu. De concediat mai greu, deoarece si aici trebuie cercetare disciplinara si trebuie sa dovedeasca ca dvs. ati lipsi nemotivat cu regularitate, ca sunteti o angajata nu tocmai model pt ceilalti. Opinia mea este ca trebuie sa vorbiti cu sefii dvs. si sa-i faceti sa intelegea ca este tocmai legal sa faceti ore suplimentare care sa nu fie platite sau nu vi se acorde zile libere. Aici tine si de cum abordati dvs. subiectul: fara cearta, fara reprosuri... in concluzie cu diplomatie. In continuare incercati pe cat posibil sa nu mai lucrati peste program dar nici sa nu mai lipsiti (chiar daca aveti dreptate). Ii mai puteti actiona in judecata pentru recupararea acestor sume, dar situatia se va complica pt dvs. Pe de alta parte sustin ce am afirmat cu sesizarea la ITM. Aceasta ramane sub anonimat cand se fa efectua controlul. Inspectorii ITM nu au voie sa divulge cine a facut sesizarea. Daca este intreprindere mare, mai greu de banuit pe cineva. Succes!
Multumesc mult. cererea mea a fost inregistrata la secretariat dar nu a fost aprobata de conducere. Oricum am inteles tot ce mi-ati spus si daca o sa trec cu bine de aceasta situatie si daca vor continua cu aceasta ilegalitate o sa fac ceea ce mi-ati sugerat. Nu e corect fata de noi angajatii sa se poarte asa mai ales ca suntem partea operativa care tine Tessa in spinare. Din pacate sunt o persoana incomoda pentru ei pt ca nu imi place nedreptatea. Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie criss_cluj15 criss_cluj15 Buna, Am si eu cateva intrebari cu privire la contractele de munca : 1.Se poate schimba salarul de baza dupa cum are chef seful? adica sa-l micsoreze chiar ... (vezi toată discuția)
Cum se va acoperi ziua ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ziua liberă de 27.12.2019 acordată de Guvern trebuia să se recupereze conform HG 970 /20.12.2020, adică, prin prelungirea ... (vezi toată discuția)
7 zile din 7 oana_1986 oana_1986 buna, suntem obligati sa venim si duminica la lucru...daca nu veniti va inaintati demisia....deja avem o luna de cand lucram asa (vezi toată discuția)