Sporul de pericol conform art.68 lg.57/74 , decret lege 35 / 90 , art.4 ; respectiv ordinul 50 / 90 si C.C.M. al societatii ( SC INSTITUTUL PASTEUR ) este diferit de sporul toxic , conform acelorasi legi ?
Am primit la cererea mea , doua adeverinte pentru aceeasi perioada , in care se scriE o data "SPOR TOXIC " si a doua oara " SPOR DE PERICOL "
Casa de pensii sector 3 , considera ca sunt lucruri diferite , iar cei de la Pasteur , ca sunt identice .
Este clar ca sunt doua lucruri diferite! De exemplu: pentru pericol de explozie se poate acorda spor! Pentru toxicitate, manipularea de substante toxice, loc de munca in mediu toxic, etc.,se poate acorda spor! Casa de pensii a apreciat corect situatia!
Este clar ca sunt doua lucruri diferite! ..................Casa de pensii a apreciat corect situatia!
E adevarat , asta e de bun simt . Dar...stiti un document unde gasesc distinct aceasta diferentiere ?
Stiti care este cuantumul / procentele acordate sporului intr-un caz si in altul ?
Reglementarile citate de catre dvs prevad ambele sporuri.
Art.68 din Legea nr.57/1974 - Personalul care lucrează la locuri de muncă la care cu toate măsurile luate continuă să existe condiţii nocive determinate de acţiunea unor agenţi fizici, chimici, biologici ori de suprasolicitare fizică sau condiţii periculoase ce prezintă un risc deosebit de accidentare sau contagiune, are dreptul la un spor de retribuţie. Sporul fiind de maxim 15%.
In prezent, potrivit CCMN pe anii 2007 - 2010, sporurile minime ce se acordă în condiţiile prezentului contract sunt:
a) pentru condiţii deosebite de muncă, grele, periculoase sau penibile, 10% din salariul de bază;
b) pentru condiţii nocive de muncă, 10% din salariul minim negociat la nivel de unitate;
Prin urmare, puteti preciza ca cele doua sporuri nu sunt identite.
...........................................................
Prin urmare, puteti preciza ca cele doua sporuri nu sunt identite.
Nu va suparati , dar nu prea am inteles de unde deduceti ca nu sunt identice . Adevarul e ca eu nu am reusit sa citesc acest articol " 68 ".Nu l-am gasit .
Puteti sa-mi dati un link de unde sa-l iau ?
Acasa.v
acasa.v
de ce drepturi in plus se bucura un angajat care lucreaza intrun mediu greu si toxic fata de unul in conditii normale ce lege reglementeaza acest lucru (vezi toată discuția)