avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de pericol / Spor toxic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de pericol / Spor toxic

Sporul de pericol conform art.68 lg.57/74 , decret lege 35 / 90 , art.4 ; respectiv ordinul 50 / 90 si C.C.M. al societatii ( SC INSTITUTUL PASTEUR ) este diferit de sporul toxic , conform acelorasi legi ?
Am primit la cererea mea , doua adeverinte pentru aceeasi perioada , in care se scriE o data "SPOR TOXIC " si a doua oara " SPOR DE PERICOL "
Casa de pensii sector 3 , considera ca sunt lucruri diferite , iar cei de la Pasteur , ca sunt identice .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 7 Martie 2009
elis a scris:

.................................................................................
Vedeti link-ul de mai jos
[ link extern ]

M-am invartit ca pisica in jurul cozii . Am vizitat de mai multe ori linkul dat si de dumneavoastra , dar...pentru ca pagina era data putin spre dreapta nu am vazut unde era scris " text " , pentru a putea vedea si citi textul legii .

Va multumesc mult si va doresc mult succes in tot ce faceti . Maine merg sa iau din nou adeverinta respectiva cu modificatea din "toxic" in "pericol " . Sper sa o obtin .
eu ce as putea sa inteleg din adeverinta care spune ca, am beneficiat de un spor de conditii nocive conform legi 57/74 in suma fixa de 100lei /luna???

ce drepruri revin de aici la pensa de limita de virsta???

perioada este 21.10.1985-11.12.1990

multumesc
Sporul acordat este in suma fixa care se adauga la salariul de incadrare si la celelalte sporuri acordate.
Singurul avantaj al acestei adeverinte este cresterea cuantumului pensiei, intrucat va creste punctajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v de ce drepturi in plus se bucura un angajat care lucreaza intrun mediu greu si toxic fata de unul in conditii normale ce lege reglementeaza acest lucru (vezi toată discuția)
Am primit spor de conditii grele un an de zile. anul acela nu trebuia sa fie in gr. 1 de munca la pensie? ion + ion + In perioada 01.01.1974-01.01.1975 am primit 40 lei lunar spor conditii grele de munca acordat conform art. 89 din legea 10/1972* si art 68 (2) din legea ... (vezi toată discuția)