avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa inventar-litigiu in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa inventar-litigiu in munca

Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si administratorii firmei incearca sa ma scoata pe mine "tap ispasitor", desi la angajare nu am semnat niciun proces verbal de predare-primire a gestiunii, iar dupa alte cateva miscari de personal(plecari-veniri de oameni noi) nu s-a efectuat inventar. chiar si inventarul anual obligatoriu a fost facut "din pix" la finele anului trecut. Din ce stiu eu, fara luarea in primire a unei gestiuni nu se pot imputa acele lipsuri...este corect? au sanse de castig daca vor dori sa mearga in instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 8 Septembrie 2011
Mai departe de a va actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat nu au cum sa mearga ... de asemenea, recuperarea acestuia se paote afce si in baza unui acord intre parti in limita a 5 salarii minime brute pe economie.


Sunt aproape sigur ca vor merge in instanta si nu ma deranjeaza faptul ca fac inventar, e chiar obligatoriu...eu nu sunt de acord sa imi impute mie si numai mie eventualele lipsuri (au mai fost colegi ce au plecat, veniri noi, etc), in conditiile in care la angajare nu mi s-a predat o gestiune , chiar comuna. Intrebarea este daca au sanse reale de castig in instanta, pt.ca nu voi accepta sa fiu scos tap ispasitor . Nici macar nu m-au chemat/invitat sa particip la acest "inventar"..au trimis pe cineva de la birou sa compare stocul scriptic cu cel faptic din depozit, asta in timpul zilei, cu magazin deschis si vanzare catre clienti.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
xfiles, utilizator
Da, aveti sanse de castig ... daca vor invoca in instanta ca prejudiciul a fosta cauzat numai de dvs , atunci veti comunica instantei si numele celorlalte persoane care au lucrat cu dvs pe gestiunea respectiva ... astfel incat, potrivit Legii nr.22/1969 , art. 27 : Cind paguba in gestiune a fost cauzata de gestionar impreuna cu alt angajat al unitatii , ei raspund integral, fiecare in masura in care a contribuit la producerea pagubei. Daca nu se poate determina masura in care fiecare a contribuit la producerea pagubei, despagubirea se repartizeaza intre cei in cauza proportional cu cistigul mediu al fiecaruia pe ultimile 3 luni; in cazul pagubei constatate intr-o gestiune in care manipularea bunurilor se face in colectiv de mai multi angajati sau in schimburi succesive, fara predare de gestiune intre schimburi, despagubirea se repartizeaza si proportional cu timpul lucrat de fiecare, de la ultima inventariere, in gestiunea in care s-a produs paguba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)