avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme vecin ;(
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme vecin ;(

salut, am si eu o problema cu vecinul meu...locuiesc intr-o casa impartita in doua primele 3 camere sunt ale mele si restul sunt ale lui (nu stiu cate are) indeea este ca el are acces la partea lui printr-o alee da aprox 1 m latime care trece dealungul peretelui casei mele si el vrea sa sape un santa sa bage o teava de apa calda lucru pe care eu nu il vreau pt. ca ma gandesc ca este posibil sa se sparga teava respectiva si sa imi afecteze fundatia, deci intreabarea este daca legal are voie sa faca acest lucru si a doua problema este ca am un geam care da in curtea lui am vedere la aleea lui de 1m el a spus sa desfiintez geamul respectiv dar geamul era acolo decand am cumparat partea mea de casa si era acolo cand a cumparat si el partea lui de casa, ma poate obliga legal sa imi desfiintez geamul?
:-/
Cel mai recent răspuns: ninpo , utilizator 08:33, 5 Septembrie 2008
Intrebare: casa este in proprietate sau inchiriata?
daca nu vrei te poate obliga, pe banii tai. pt problema 2 ai 30 de ani, respectiv 10-20 de cand esti proprietar?
Da casa este cumparata vechiul propietar a imparartit-o in doua si a vanduto asa, eu am cumparat partea mea acum 5 ani vecinul cu pricina si-a cumparat partea acum 2 ani.
Lucrurile devin mai clare! O actiune in granituire este recomandata daca pe cale amiabila diferendul nu se poate stinge!
:-/ multumesc pt. raspuns dar nu am inteles nimic :sorry: ,ce inseamna granituire si la care dintere cele 2 probleme ale mele va referiti :help:

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate Ahernar Ahernar Am o problema destul de ciudata . Acum 4 ani am cumparat o casa avand curte comuna cu vecinul din spate . Toate actele sunt ok , au fost verificate de o ... (vezi toată discuția)
Mascare tevilor de apa si scurgere little_30devil little_30devil Buna ziua, Am cumparat de curand un ap. si am inceput sa il renovez.Vreau sa schimb toata instalatia sanitara (tot ce inseamna tevi) pentru ca este veche si ... (vezi toată discuția)
Cum oblig vecinul sa-si scoata teava de apa din proprietatea mea? andrew_612 andrew_612 Buna ziua, Am o mica problema cu vecinul meu si as dori sa va cer ajutorul in a gasi o cale de a o rezolva. Furnizarea apei la casele noastre a fost in ... (vezi toată discuția)