avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mascare tevilor de apa si scurgere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mascare tevilor de apa si scurgere

Buna ziua,
Am cumparat de curand un ap. si am inceput sa il renovez.Vreau sa schimb toata instalatia sanitara (tot ce inseamna tevi) pentru ca este veche si nu vreau sa am probleme.
Presedintele de bloc imi spune ca ei au deja contract cu o firma sa le schimbe (am primit informatia dupa ce am adus apartamentul in stare nelocuibila pentru ca am indepartat gresia si faianta veche, am curatat peretii etc..) si indiferent daca le schimb eu , tot va trebui sa il las pe instalatorul lor sa le schimbe si sa platesc. Vecinii nu sunt de acord sa sparga (pentru ca au tevile mascate cu rigips) ca sa imi schimb eu tevile. Avand in vedere ca tevile sunt proprietate comuna, in cazul in care se'' sparge'' o teava sunt obligati vecinii sa ma lase sa schimb?(am inteles ca teva trebuie sa intre si la vecinul de sus si la cel de jos)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:28, 12 Noiembrie 2009
nu aveti obligatia in nici un fel sa folositi firma lor, dar trebuie sa tineti cont de vecini.Nu in sensul de a le cere permisiunea sa faceti lucrari in ap. dv, ci in sensul de a nu-i lasa fara tevi de incalzire.(presupun ca despre acestea este vorba)
este vorba de tevile de apa calda si rece si de cea de evacuare. mi se pare normal sa le schimb si sa imi iau masuri de precautie avand in vedere ca renovez apartamentul.iar daca o teava se sparge trebuie sa opresc apa. in cazul in care nu ma lasa sa le schimb tin apa oprita sau stau cu apa in casa? pana cand?
Problema nu e cine executa lucrarea ci vecinii care nu va lasa sa mufati teava verticala (proprietate comuna) la ei in apartament.
Cred ca am inteles bine da?
Eu va sugerez sa il aduceti pe administrator la Dv. in apartament, impreuna cu instalatorul de la firma cu care lucreaza administratia si sa le spuneti ce intentionati sa faceti.
Veti decide impreuna cu ei o solutie tehnica. Atentie ca teava verticala trebuie s-o plateasca asociatia.
Dv. nu puteti sa-i fortati pe vecini sa-si sparga peretii daca nu s-a intamplat avaria, dar e si bine cum vreti sa procedati. Numai ca inlocuirea acestor tevi verticale a nascut mereu controverse si conflicte intre vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava comuna sparta silviana13 silviana13 Am fost anuntata de vecina de la et 1, (eu locuiesc la et2 ) ca ii curge apa in bucatarie.Ea a anuntat administratorul care a inchis apa calda si a spus ca ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Obligatie locatar sau administratie? aelemarac aelemarac Buna ziua, Se schimba coloanele verticale (principale) de apa din bloc, angajatii unei firme urmand sa treaca pe la fiecare apartament, sa decupeze masca ... (vezi toată discuția)