Da, pentru ca hotararile prin care se dispun masuri privitoare la minori, nu au autoritate de lucru judecat, reincredintarea minorilor catre unul din parinti putand fi pusa in discutie
ori de cate ori temeiul care a stat la baza incredintarii s-a schimbat.
buna ziua avocat vreau doar sa va explic cum e situatia mea : am inceput eu sa fac primul proces pt incredintare si la-m perdut,dupa aceia am facut apel la incredintare si am castigat, dupa aceia a facut el recurs la incredintare si a perdut si recursul .Eu iam facut executare silita el mia facut contestatie la executare, dar ia fost respinsa contestatia intre timp el a inceput ordinata prezidentiala pt reincredintare minor si reincredintare minor (fond) el avand pile la judecator ia dat la ordinata prezidentiala reincredinzare provizorie si eu nu am mai putut face executarea .Acum am inceput recursul la acesta ordinata prezidentiala de aceia vam intrebat daca el poate sa mai faca al proces ca sa ma inpedice. Copilul a fost tot timpul la el eu nu lam tinut nici macar o zi cu mine deaceia va intreb cum poate sa ma inpedice cu ce preocese poate sa mai faca ? Va multumes tare mult si astept un raspuns de la dumneavostra :
Ar fi bine sa prezentati toate hotararile la un avocat si sa discutati verbal.
Nu se intelege clar situatia expusa.
Daca ati castigat in recurs pe fondul procesului de incredintare nu mai conteaza ce se intampla in recursul pe ordonanta presedintiala.
Daca a deschis alt proces pe fond si o alta ordonanta presedintiala dupa recurs ii va fi foarte greu sa obtina o hotarare favorabila dupa parerea mea.
El poate sa deschida din nou un proces de reincredintare daca ati castigat in recursul pe fondul procesului de incredintare.
Toate aspectele trebuie analizate in concret de avocat cu actele in fata intrucat si dvs. si el aveti la dispozitie tot felul de mutari juridice care pot depinde una de alta.In functie de ceea ce faceti dvs. poate si el face ceva, iar in functie de ceea ce faceti dvs. poate sa incerce sa contracareze si el.
Despre copil
ramona j
v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)